14.10.2013 | Rodica BULIGA
Potrivit lui Remus Borza, Hidroelectrica nu a angajat pana acum o casa de avocatura care sa o reprezinte in procesul cu traderii de energie
Avocatul Remus Borza nu mai demisioneaza de la conducerea Hidroelectrica. Compania nu si-a ales inca o casa de avocatura
Presedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, avocatul Remus Borza, a decis sa nu mai demisioneze de la conducerea companiei, in urma unei discutii purtate vineri cu premierul Victor Ponta, cu ministrul interimar al Economiei, Daniel Chitoiu, si cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

 

"Am avut o intalnire cu premierul, cu vicepremierul si cu ministrul Energiei si am reusit sa clarificam toate aspectele, prin urmare am decis sa raman in continuare la Hidroelectrica. Cei trei m-au asigurat ca am autoritate deplina in cadrul companiei”, a declarat Borza, citat de Agerpres.

Mai mult, avocatul a explicat faptul ca a intentionat sa paraseasca aceasta functie intrucat era nemultumit de activitatea unor membri ai Consiliului de Supraveghere si ai Directoratului Hidroelectrica, care este boardul executiv al companiei.

"Eram nemultumit de o anumita lentoare cu care unii membri ai Directoratului isi asuma luarea unor decizii vitale pentru companie. De asemenea, in Consiliul de Supraveghere eram in minoritate. Este vorba, de exemplu, de decizii privind vanzarea energiei pe bursa. Din 22 mai, Hidroelectrica n-a mai vandut niciun megawatt de energie pe bursa. De ce? Din cauza incapabilitatii managementului care nu stie sau nu vrea sa vanda energie”, a mai spus Borza, adaugand faptul ca Directoratul a oprit procesul de vanzare a microhidrocentralelor.

De asemenea, potrivit lui Remus Borza, Hidroelectrica nu a angajat pana acum o casa de avocatura care sa o reprezinte in procesul cu traderii de energie, care au actionat compania in instanta dupa rezilierea contractelor cu acestia.

"Am trimis scrisori catre 15 firme de avocatura, dar nu s-a facut inca o selectie. Asa ca Hidroelectrica nu este reprezentanta corespunzator in instanta in procesul cu traderii”, a spus Borza, mentionand totodata ca firma sa de avocatura nu se afla intre cele 15.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, demisia lui Borza ar fi venit in urma unor neintelegeri cu restul conducerii Hidroelectrica, tocmai pe tema angajarii unei case de avocatura care sa reprezinte Hidroelectrica in procesele cu traderii de energie.

Remus Borza a fost administrator judiciar al companiei Hidroelectrica in timp ce compania s-a aflat in procedura de insolventa (iunie 2012 — iunie 2013).

La finele lunii august, Borza a fost pus sub urmarire penala de procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese. Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, procurorii il acuza pe Remus Borza ca, in perioada cand era administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, a directionat catre societatea sa de avocatura contracte de asistenta juridica platite de Hidroelectrica. 

 

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/8732/avocatul-remus-borza-nu-mai-demisioneaza-de-la-conducerea-hidroelectrica-compani.html