Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Business Law
Consiliul Concurentei este doar pe jumatate multumit
facebook

Depinde ce casa de avocatura te reprezinta: Orange a castigat procesul cu Consiliul Concurentei, in timp ce Vodafone l-a pierdut

Daca Orange Romania a castigat procesul de la Curtea de Apel Bucuresti, judecat pe 11 iunie, impotriva deciziei Consiliului Concurentei din 15 februarie 2011, prin care a fost amendata cu 34,8 de milioane de euro pentru abuz de pozitie dominanta, Vodafone a pierdut, in aceeasi zi si tot la Curtea de Apel procesul prin care cerea instantei acelasi lucru – anularea unei amenzi de 28,3 milioane de euro.

Practic, instanta a respins actiunea Vodafone, ca fiind neintemeiata. Cele doua procese, avand acelasi obiect, au fost judecate de complete distincte si au avut solutii opuse.

"Admite actiunea. Anuleaza decizia nr. 2/14.02.2011. Respinge cererea de interventie. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. pronuntata in sedinta publica azi, 11.06.2013." – a fost solutia data de Completul 9 fond in cazul reclamatiei Orange Romania.

"Respinge actiunea precizata ca neintemeiata. Cu drept de recurs, in termen de 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi, 11.06.2013." – a fost solutia data de Completul 2 fond in cazul reclamatiei Vodafone Romania, ai carei avocati n-au fost probabil la fel de convingatori precum cei ai companiei concurente.

Cele doua mari companii de telefonie au avut angajate case de avocatura diferite. Orange a mers pe mana Stoica & Asociatii plus D&B David si Baias, in timp ce Vodafone a fost reprezentata de casa de avocatura Tanasescu Gavrila (Curtea de Apel Bucuresti postase initial pe portalul justitiei o alta casa de avocatura, care insa nu mai reprezinta in prezent compania de telefonie).

Stoica & Asociatii impreuna cu David si Baias au convins instanta ca decizia Consiliului Concurentei in cazul clientului lor nu a fost una justificata, prezentand suficiente argumente in acest sens. Avocatii Vodafone in schimb n-au reusit acest lucru in fata celuilalt complet, prin urmare compania de telefonie ramane deocamdata buna de plata.

Vodafone s-a aratat nemultumita de verdict, precizand ca va ataca decizia Curtii de Apel la Instanta Suprema.

Orange si Vodafone au fost amendate in 2011 cu 63,1 milioane euro de Consiliul Concurentei pentru abuz de pozitie dominanta fata de NetMaster, un furnizor care ulterior a si disparut din piata.


Cuvinte cheie: amenda vodafone, amenda orange, consiliul concurentei, , stoica & asociatii, david si baias, amenda orange anulata instanta
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021