Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Business Law
Andrei Sarban spune ca acesta este singurul demers care reuseste anularea in intregime atat a Hotararii cat si a prevederilor din Statutul UNEJ
facebook

Bostina si Asociatii obtine la CAB anularea unei hotarari a UNEJ privind plata in avans a onorariului la executari silite

Curtea de Apel Bucuresti a admis actiunea initiata in instanta de catre casa de avocatura Bostina si Asociatii pentru anularea unei hotarari a Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti (UNEJ) privind plata in avans a onorariului minim in cazul procedurilor de executare silita precum si privitoare la interzicerea conventiilor in legatura cu executarea silita. Prin hotararea Nr 1412/2013 din 22 aprilie 2013, instanta a dispus anularea dispozitiilor art.54 lit j) si l) din Statutul UNEJ publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I Nr 385 din 30 mai 2012.

,,Prin aceasta hotarare se restabileste o stare de normalitate, fapt care va contribui la diminuarea portofoliului creantelor neperformante ale institutiilor financiar bancare, cu efecte imediate si de lunga durata asupra insanatosirii sistemului bancar romanesc”, spune Andrei Sarban, avocat partener in cadrul casei de avocatura Bostina si Asociatii.

Uniunea adoptase Hotararea nr. 2 din 19 mai 2012, prin care interzicea membrilor sa incheie contracte, conventii, protocoale sau orice alte inscrisuri cu privire la executarea silita si in legatura cu aceasta, cu exceptia celor prevazute de lege, si se instituie obligatia acestora de a avea evidentiat si incasat cel putin onorariul minim in fiecare dosar executional, la data declansarii procedurii executionale. Ulterior, in baza acestei hotarari, a fost modificat statutul Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti din Romania (UNEJ), care, la art. 54 j si l, prevedea aceleasi interdictii si obligatii.

In vara anului trecut, Bostina si Asociatii ceruse in contencios administrativ anularea unor hotarari ale UNEJ, prin care membrii sunt obligati sa nu incheie contracte privind executarea silita si sa aiba incasat cel putin onorariul minim la declansarea procedurii, considerand ca aceste hotarari au un impact negativ asupra companiilor cu portofoliu mare de creante care urmeaza sa fie puse in executare. In 17 septembrie 2012, aceeasi Curte de Apel suspendase efectele hotararii UNEJ tot la cererea Bostina si Asociatii, astfel incat decizia din 22 aprilie 2013 vine sa confirme sustinerile casei de avocatura.

,,Ceea ce trebuie evidentiat este ca, desi au mai existat incercari de anulare ale dispozitiilor atacate, acesta este singurul demers care reuseste anularea in intregime atat a Hotararii cat si a prevederilor din Statutul UNEJ", mai spune Andrei Sarban.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in 15 zile.


Cuvinte cheie: bostina si asociatii, cab, anulare, hotarare, unej, plata in avans, onorariu, executari silite
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021