Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Analiză
facebook

Măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19

Având în vedere că starea de urgență instituită și prelungită prin decretele prezidențiale a încetat, însă pandemia de COVID-19 nu a dispărut, Parlamentul României s-a mobilizat și a adoptat Legea nr. 55 prin intermediul căreia creeză premisele-cadru pentru revenirea etapizată la starea de normalitate, fără sincope, inclusiv prin relaxarea masurilor aferente stării de urgență decretate.

În continuare vom prezenta sumar principalele prevederi adoptate de Parlament.

În primul capitul se regăsesc dispozițiile generale ale legii care circumscriu obiectul acesteia instituirii pe perioada stării de alertă a unor măsuri temporare și, după caz, graduale, în scopul protejării drepturilor la viață, la integritate fizică și ocrotirea sănătății, inclusiv prin restrângerea exercițiului altor drepturi și libertăți fundamentale.

  • Domeniul economic

Actul normativ prevede măsuri pentru creșterea capacității de răspuns, dintre care, le prezentăm exemplificativ pe cele mai importante: achiziţionarea bunurilor şi serviciilor de necesitate imediată în gestionarea situaţiei de urgenţă pentru care a fost declarată starea de alertă, prin negocierea fără publicare prealabilă; detaşarea pe teritoriul naţional, în zonele afectate, a personalului care deţine competenţele adecvate gestionării situaţiei de urgenţă, cu consimţământ; adaptarea programului de lucru sau permanentizarea activităţii serviciilor de asistenţă socială.

De asemenea, actul normativ prevede și alte masuri aferente altor sectoare ale economiei, dintre care cele mai notabile sunt:

a) asigurarea rezilienței comunităților: evacuarea temporară a persoanelor şi bunurilor din zona afectată sau posibil a fi afectată; măsuri de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor, inclusiv instituirea carantinei sau a izolării la domiciliu.

b) diminuarea impactului tipului de risc: restrângerea sau interzicerea organizării şi desfăşurării unor mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, în spaţii deschise, precum şi a unor întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spaţii închise; restrângerea sau interzicerea circulaţiei persoanelor şi vehiculelor în locurile şi, după caz, în intervalele orare stabilite.

c) pe durata stării de alertă se poate suspenda consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât şi la terasele din exteriorul acestora.

  • Domeniul muncii și protecției sociale

Pe durata stării de alertă, angajatorul poate dispune, cu consimţământul angajatului, desfăşurarea activităţii în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, modificarea locului de muncă ori a atribuţiilor acestuia.

Valabilitatea contractelor colective de muncă și a acordurilor colective de muncă se prelungește pe durata stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acesteia.

Pe perioada stării de alertă, angajatorii cu un număr mai mare de 50 de salariați, pot stabili programe individuale de muncă, fără acordul salariatului, astfel încât între salariați sa se asigure existența unui interval de o oră de la începerea și la terminarea programului de muncă, într-o perioadă de 3 ore.

Actul normativ mai prevede că, pentru perioada stării de alertă, autoritățile competente dispun măsuri de protecție și prevenție pentru angajații aflați în situații de vulnerabilitate.

O altă dispoziție a legii prevede că O.U.G. nr.32/2020 se va aplica până la 31 decembrie 2020 pentru toate domeniile de activitate în care se mențin restricții.

  • Măsuri în domeniul insolvenței

Debitorul aflat în stare de insolvență la data intrării în vigoare a prezentei legi (15.05.2020), sau care ajunge în stare de insolvență poate, pe durata stării de alertă, să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus procedurilor de prevenire a insolvenței și de insolvență, fără a avea însă obligația de a introduce această cerere.

Termenul de 30 de zile pentru introducerea cererii de insolvență va curge de la încetarea stării de alertă.

Pe perioada stării de alertă, în cazul debitorilor care și-au întrerupt activitatea total sau parțial ca efect al măsurilor adoptate pe această perioadă, valoarea-prag pentru a putea fi introdusă cererea de deschidere a procedurii de insolvență este de 50.000 de lei, atât pentru creditori, cât și pentru debitori.

În procedurile de concordat preventiv aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei legi, perioada în care se desfășoară negocierile asupra proiectului de concordat preventiv se prelungește cu 60 de zile. Iar pentru debitorul aflat în executarea concordatului preventiv, perioada pentru satisfacerea crențelor se prelungește cu două luni.

Pentru debitorul aflat în reorganizare judiciară la data intrării în vigoare a prezentei legi, durata executării planului de reorganizare judiciară se prelungește cu două luni. Iar pentru debitorul aflat în eceeași situație dar care și-a întrerupt activitatea total sau parțial ca efect al masurilor luate de autoritățile publice pentru prevenirea răspândirii COVID-19, perioada de executare a planului de reorganizare se poate prelungi fără a depăși o durată totală a derulării sale de 5 ani.

  • Domeniul executării pedepselor, si a altor măsuri neprivative de libertate

Si în acest domeniu au fost luate unele masuri în ceea ce privește: a) executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal; b) executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal; c) ascultarea persoanelor private de libertate; d) organizarea activității polițiștilor de penitenciare.

În fine, mai este de precizat faptul că, nerespectarea dispozițiilor cuprinse în prezenta lege poate atrage raspunderea disciplinară, constravențională sau penală.


Cuvinte cheie: covid-19, masuri, legea 55, Cosma & Asociatii
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020