Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Editorial
Numai avocatură de calitate să nu faci în zilele noastre...
facebook

Ce se ascunde în spatele anunțurilor de recrutare ale avocaților / caselor de avocatură?

O problemă. Una care privește competența, nivelul de pregătire al pieței, vremurile în care trăim. Pe scurt, nu prea se mai poartă avocații serioși, bine pregătiți, conștiincioși sau loiali. Iar asta, dragilor, înseamnă că se cam duce naibii actul de justiție...

Bineînțeles, scuze putem inventa cu toții pentru lipsa sau dinamica resursei umane din lumea avocaților. 

Dar, ADEVĂRUL este că:

-    Se caută (în draci) profesioniști care să aibă chef de muncă și care chiar să știe ceva Drept. Se pare că nu-i prea mai poți găsi la tot pasul.

-    Tinerii avocați sunt cam neserioși. Și aici îmi vine în mintea "povestea" unei prietene avocat care își aștepta tânărul recrut la interviu, iar acesta nu a mai ajuns. Fără a anunța acest lucru, bineînțeles. Însă, fix la ora interviului, ea (căci este vorba despre o recrută) tocmai crease o #instastory la starbucks.

-    Unii profesioniști (îndeosebi cei tineri) profită de orice ocazie pentru încă o mărire de "salariu". Dacă un avocat aude la un șpriț că Ghiță oferă salariul X, atunci se duce la Popescu și-i spune că dacă el nu va primi salariul Y (mai mare decât X, evident), atunci pleacă la Ghiță. Deci, problema se pune de "cât dă celălalt", nu cât valorează de fapt munca avocatului în firmă / cabinet.

-    Oamenii muncitori și loiali nu sunt apreciați la adevărata valoare. Negociază ani la rând o amărâtă de mărire și când o primesc, le iese pe nas. Poate abia atunci când vor pleca, le va fi recunoscută munca.

-    În unele cazuri volumul de muncă implică noi forțe de muncă. Însă aceste cazuri sunt puține comparativ cu situațiile în care nu prea ai oameni deloc într-un anumit departament.

-    Este destul de dificil să faci casă bună cu un profesionist care-ți spune încă de la interviu că el își dorește work-life balance, fără a avea un minimum de experiență.

-    Din cauza faptului că unii strică piața, alții - paradoxal, tocmai cei care nu ar avea de ce să impună pretenții - profită pentru a cere onorarii mari nejustificat, fapt ce duce la un anumit dezechilibru și la nivelul "salariilor" din avocatură.

-    Imaginea prost creată a profesiei de avocat face ca aceasta să fie blamată de către terți și stoarsă de esență și de scop / misiune de către cei care o practică.


Cuvinte cheie: recrutare in avocatura, millenials, tineri avocati, cariera in avocatura, munca unui avocat, case de avocatura
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021