Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Litigii
Cazul amintit este al doilea în care judecătorii decid să oblige municipalitatea la plata de daune pentru vătămările provocate de câinii comunitari
facebook

Premieră pentru o instanță din Galați: Primăria trebuie să plătească daune de 4.300 de euro unei persoane mușcate de un câine maidanez

Judecătoria Galaţi a decis că Primăria Galaţi este bună de plată pentru suferinţele fizice şi psihice pe care un bărbat le-a îndurat în septembrie 2016, când a fost muşcat de un câine maidanez într-o staţie de autobuz din cartierul Micro 19.

Bărbatul de 38 de ani a fost muşcat de un câine fără stăpân într-o staţie de autobuz în 2016, fiind nevoit să îşi schimbe meseria după ce a suferit o amputaţie la unul dintre degetele mâinii drepte. 

Judecătoria Galaţi a decis că Primăria Galaţi este bună de plată pentru suferinţele fizice şi psihice pe care un bărbat le-a îndurat în septembrie 2016, când a fost muşcat de un câine maidanez într-o staţie de autobuz din cartierul Micro 19, potrivit Adevărul.

Victima a fost rănită grav, medicii fiind nevoiţi să efectueze atunci o amputaţie la unul dintre degetele mâinii drepte. Bărbatul a avut nevoie de 65 de zile de îngrijiri medicale şi a fost nevoit să îşi schimbe meseria din cauza infirmităţii permanente pe care a suferit-o, acesta fiind sudor înainte de producerea atacului. 

"Obligă pârâtul municipiul Galaţi prin primar la plata către reclamant a sumei de 4.300 euro (în echivalent în lei la data plăţii) cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în sumă de 1.600 de lei. Cu drept de recurs în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Galaţi", a hotărât instanţa de judecată. 

Cazul amintit este al doilea în care judecătorii decid să oblige municipalitatea la plata de daune pentru vătămările provocate de câinii comunitari. 

În 2013, un băieţel care se plimba cu tatăl său a fost muşcat de cap şi de o mână de un câine fără stăpân, iar doi ani mai târziu o instanţă de judecată din Iaşi a decis ca Primăria Galaţi să plătească daune de 10.000 de euro pentru suferinţele pe care le-a îndurat micuţul. 

"Este o premieră pentru instanţa din Galaţi. Am obţinut o parte dintre pretenţiile solicitate. Este o primă victorie, nu una importantă, dar este o victorie. Am solicitat 75.000 de euro, atât a apreciat el că se impune. Este o sumă mică, vă daţi seama, dacă nu va putea să-şi folosească mâna la capacitatea totală pe perioada întregii vieţi, atunci categoric suma este mică", a declarat Carmen Bordei, avocatul bărbatului muşcat de câinele fără stăpân.


Cuvinte cheie: spete, judecatoria galati, caini maidanezi, daune, primaria galati, parte civila, victima, ingrijiri medicale, premiera judecatoreasca, avocat Bordei Carmen Monica
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020