Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Justiţie
În luna februarie 2017, bărbatul care se dădea drept avocat a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea aceloraşi fapte penale
facebook

Recidivist în falsa avocatură - Un "neavocat" a fost condamnat la 1 an și 7 luni de închisoare cu executare

Un avocat din Constanța a fost condamnat pe 13 februarie la 1 an şi 7 luni de închisoare cu executare de magistraţii Curţii de Apel Constanţa pentru "folosirea fără drept a denumirilor Barou, Uniunea Naţională a Barourilor din România, U.N.B.R. ori Uniunea Avocaţilor din România sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum şi folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat". Sentinţa este definitivă.

Falsul avocat a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru exercitarea fără drept a unei profesii. Bărbatul reprezenta în faţa instanţelor diferite persoane sau societăţi comerciale. 

De asemenea, falsul avocat a fost condamnat şi pentru săvârşirea infracţiunii de exercitare, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, prevăzută la articolul 348 din Codul Penal, potrivit Adevărul.

Vasile Dumitru, originar din Tulcea, reprezenta diferite persoane sau societăţi comerciale în faţa instanţei, depunea diferite plângeri sau sesizări la parchete în care se dădea drept avocat, membru al Uniunii Naţionale a Barourilor din România. 

În plus, în numele baroului, falsul avocat trimitea diferite petiţii instituţiilor statului.

În luna ianuarie 2017, Vasile Dumitru a fost arestat preventiv, procurorii arătînd că "la data de 29.09.2016 s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi a depus o cerere de studiu a dosarului nr. 278/P/2016, precizând că este apărător ales a numiţilor B.I., S.M. şi E.C., ataşând împuternicirea avocaţială nr. 7/008149 din 29.09.2016 cu antetul Uniunea Naţională a Barourilor din România, Baroul Bucureşti. La data de 25.11.2016 s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi a depus o cerere de studiu a dosarului nr. 287/P/2016, precizând că este apărător ales al numiţilor B.I., E.C. şi alţii. 

La data de 04.10.2016 a adresat Ministerului Justiţiei o cerere înregistrată sub nr. 83413/04.10.2016, intitulată <>, în calitate de reprezentant al persoanelor vătămate P.D., B.I., S.M. şi E.C., conform împuternicirii avocaţiale nr. 7/008149 din 29.09.2016 cu antetul Uniunea Naţională a Barourilor din România, Baroul Bucureşti." 

Vasile Dumitru mai are o condamnare cu executare. În luna februarie 2017, bărbatul care se dădea drept avocat a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea aceloraşi fapte penale.


Cuvinte cheie: fals avocat, unbr, barou, pedeapsa cu executare, instanta, petitii, institutiile statului, roba de avocat, insemnele profesiei de avocat, abuz, falsa avocatura
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020