Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Anticorupţie
 Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză
facebook

DNA: Avocat din cadrul Baroului București trimis în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani

Potrivit rechizitorului procurorilor DNA, inculpații Mazilu Luminița - Cecilia, avocat în Baroul București, și Draghiș Decebal Silviu au pretins de la un om de afaceri (martor în cauză)¸ în cursul lunii decembrie 2009, un procentaj de 10% din suma ce urma să-i fie atribuită de Administrația Fondului de Mediu, pentru două proiecte finanțate din fonduri nerambursabile.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

MAZILU LUMINIȚA – CECILIA, avocat în cadrul Baroului București,  pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- trafic de influență,

- spălare de bani,

DRAGHIȘ DECEBAL SILVIU pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- trafic de influență,  

- instigare la spălare de bani săvârșită în forma participației improprii. 
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

Inculpații Mazilu Luminița și Draghiș Decebal au pretins de la un om de afaceri (martor în cauză)¸ în cursul lunii decembrie 2009, un procentaj de 10% din suma ce urma să-i fie atribuită de Administrația Fondului de Mediu, pentru două proiecte finanțate din fonduri nerambursabile.

În schimbul banilor pretinși, cei doi inculpați au promis martorului că își vor exercita influența pe lângă funcționarii publici cu funcții de conducere din cadrul instituției publice menționate anterior, pentru a-i determina să aprobe cererile de finanțare privind proiectele respective.

În același context, în perioada 22.06.2010 - 10.01.2012, inculpații Mazilu Luminița și Draghiș Decebal au primit de la omul de afaceri, în tranșe, prin transferuri bancare suma totală de 430.752 euro, reprezentând contravaloarea unor contracte fictive de asistență juridică.

Pentru a disimula adevărata natură a provenienței sumei de bani primită în condițiile de mai sus, inculpata Mazilu Luminița și o altă persoană ce a acționat fără vinovăție ca urmare a instigării inculpatului Draghiș Decebal au transferat banii respectivi în conturile unor societăți comerciale în baza unor contracte de prestări servicii care, în realitate, nu au fost realizate niciodată.

Sumele de bani reprezentând prețul traficului de influență, astfel introduse în circuitul civil, au fost în final, în cea mai mare parte, retrase în numerar și predate de doi intermediari inculpatului Draghiș Decebal.

În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului Draghiş Decebal Silviu. Aceeași măsură s-a dispus și asupra sumelor de bani din conturile bancare ale inculpatei Mazilu Luminița – Cecilia.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

DNA face precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Cuvinte cheie: avocat baroul bucuresti, spalare de bani, contracte fictive, asistenta juridica, dosar dna, procurori dna, sechestru asigurator, bunuri, om de afaceri, administratia fondului de mediu, proiecte
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021