Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Noutăţi legislative
Până la apariția acestei legi, toate problemele legate de nerespectarea drepturilor copilului au fost tratate de instituții care se ocupau de mai multe categorii de persoane
facebook

Nerespectarea drepturilor copiilor va fi trasă la răspundere de Avocatul Copilului începând cu 11 ianuarie!

Copiii care doresc să facă plângeri față de instituțiile publice din România care nu le respectă drepturile vor avea posibilitatea de a face acest lucru direct Avocatului Copilului. Noua instituție va avea 18 angajați, patru în structura centrală a Avocatului Poporului și câte un post pentru fiecare birou teritorial. Acești angajați se vor ocupa exclusiv de cazurile și dosarele care vizează nerespectarea drepturilor copilului.

Legea nr. 9/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului a fost publicată la începutul săptămânii în Monitorul Oficial și va intra în vigoare joi, 11 ianuarie.

Acest act normativ permite înființarea instituției Avocatului Copilului, ca structură distinctă în cadrul instituției Avocatul Poporului. Această instituție se va ocupa exclusiv cu protecția drepturilor copilului.

Avocatul Copilului va primi și soluționa plângerile individuale făcute direct de copii sau de reprezentanții acestora față de instituții publice din domeniul sănătății, educației și protecției speciale a copilului. În urma sesizărilor sau plângerilor, Avocatul Copilului va verifica instituțiile care fac obiectul plângerii, potrivit Avocatnet.ro.

Suplimentar, Avocatul Copilului va efectua studii și/sau evaluări, care vor stabili în ce măsură autoritățile din România, dar și specialiștii sau persoanele fizice respectă, în realitate, drepturile copilului.

Până la apariția acestei legi, toate problemele legate de nerespectarea drepturilor copilului au fost tratate de instituții care se ocupau de mai multe categorii de persoane, și anume copii, familie, tineri, pensionari și persoane cu handicap.


Cuvinte cheie: avocatul copilului, act normativ, monitorul oficial, autoritati, romania, persoana fizice, minori, plangeri, respectare, drepturi, legea nr. 9/2018
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020