Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Internaţional
Noua legislație aduce Islanda cu un pas mai aproape de a-și îndeplini obiectivul ambițios în ceea ce privește echitarea salariilor totale până în anul 2020
facebook

Islanda a legalizat salariul egal dintre bărbați și femei

Noul an a venit cu schimbări istorice pentru Islanda. Chiar din prima zi a acestui an, bărbații nu mai pot primi salarii mai mari decât femeile pentru aceeași muncă prestată, acest lucru devenind astfel ilegal. Islanda a devenit prima țară care stopează diferențele de remunerație dintre sexe.

În Islanda a devenit ilegal ca femeile să fie plătite mai puţin decât bărbaţii. Potrivit legii, toate firmele care au mai mult de 25 de angajaţi sunt obligate să obţină un certificat care să demonstreze că asigură acelaşi salariu pentru aceeaşi muncă executată indiferent de sex, etnie, orientare sexuală sau naţionalitate.

Prevederea este valabilă atât pentru angajaţii privaţi, cât şi pentru cei de la stat. Islanda vrea ca în următorii patru ani să elimine în totalitate diferenţele de salarizare între femei şi bărbaţi, potrivit Dcnews.

La nivel mondial însă, experţii estimează ca sunt necesari cel puţin 100 de ani pentru ca această diferenţă de salarizare dintre femei şi bărbaţi să fie eliminată.

În România, în medie, bărbaţii români câştigă cu 4,5% mai mult decât colegele care au aceeaşi funcţie.

Noua legislație aduce Islanda cu un pas mai aproape de a-și îndeplini obiectivul ambițios în ceea ce privește echitarea salariilor totale până în anul 2020.


Cuvinte cheie: international, islanda, inchisoare, diferente, barbati, femei, salariu, ilegalitate, legislatie
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020