Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Editorial
Și acum, sincer, voi îi vedeți pe Florea sau pe Briciu, îmbrăcați cu șubele pe ei, să protesteze în fața vreunei instituții publice?!
facebook

De ce avocații nu ies în stradă și nici nu vor organiza vreodată vreun protest?

Primim la redacție întrebări despre cum anume reacționează avocații - sau de ce nu reacționează -, acest personaj principal al actului de justiție, față de toată nebunia din vremurile contemporane. Noi, băieți buni ce luptăm pentru prestigiul acestei profesii, putem inventa niște sczue. Dar adevărul este acesta!

Pe avocați îi cam doare undeva de Legile justiției, de protestul magistraților, de "noaptea ca hoții", de "nebuna de la metrou", de aproape tot ceea ce nu are legătură cu banii lor, firma / cabinetul lor, chiria lor sau cheltuielile lor.

Avocații ar putea face muuulte lucruri, și nu doar profesional, însă ceva, undeva, îi determină să adopte imaginea "tace și uite ce bine le-ntoarce"

Acum câteva zile fusese invitat un avocat de la o casă cunoscută să vorbească despre măsurile fiscale, live la ZF. La un moment dat, moderatorul l-a întrebat dacă a fost la vot, pentru că uite acum ce efecte au (in)acțiunile din trecut. Bietul avocat a rămas mască. A fâstâcit acolo un răspuns - pentru că bineînțeles nu mersese la vot - și a condus frumos, elegant, discuția către ceea ce știa el că are de zis, de promovat, de analizat...

Așa sunt avocații: pasionali, profesioniști, implicați, atoateștiutori, dar numai când vine vorba de bucata lor de plăcintă. 

În rest, spectatori de primă clasă. Eleganți, tăcuți, misterioși, rigizi, par să facă de toate și de fapt nu fac aproape mai nimic. Cel puțin nu pentru societatea asta.

Am văzut că până și studenții de la Drept organizează un protest mut privind legile justiției.

Cât privește protestul magistraților, probabil avocații au privit, unii indignați, alții exaltați, din fotoliile lor calde și comode din biroul impozant al societății unde-și duc veacul.

În afară de această curajoasă, și totuși timidă, inițiativă de protest al avocaților, eu nu am auzit de alte luări ferme de poziție ale acestei tagme.

Nu știu de ce! De 2 ani mă chinui să-i înțeleg... Nu iau în calcul și cei 4 ani de Drept...

Și acum, sincer, voi îi vedeți pe Florea sau pe Briciu, îmbrăcați cu șubele pe ei, să protesteze în fața vreunei instituții publice?!

Cred că singurul motiv / singura cauză ce i-ar poate mobiliza pe avocați ar fi un atac direct la bănuții lor. Fie din partea statului, fie din partea organelor de conducere ale profesiei. În rest, merg pe principiul "să mimăm multe, că puțini se prind"...

Am sau n-am dreptate?

Răspunsurile le aștept pe alexandra.gordea@avocatura.com!


Cuvinte cheie: lumea avocaturii, proteste avocati, proteste magistrati, legile justitiei, studenti la drept, asd, unbr, reactie avocati, implicare, profesia de avocat
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020