Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Reportaj
Felicitări tuturor participanților și mult succes pe viitor!
facebook

Finala SpeakUp - Lupta pentru speaker-ul anului a fost câștigată de Radu Artiom

Finala concursului SpeakUp a avut loc joi, 7 decembrie, la Facultatea de Drept în Aula Magna. 5 finaliști s-au bătut pentru trofeul speaker-ul anului, care a fost câștigat de Radu. Emoții, sentimente, întrebări și adevăr, asta este ceea ce studenții au împărtășit prin discursurile lor despre "În spatele ușilor închise". Până la urmă, tu cine ești atunci când închizi ușa?

Am ajuns la Drept unde am văzut (ca de obicei) studente cochete, cu cizme peste genunchi și fuste de piele, cu părul buclat sau îndreptat cu placa de păr. Viitoarele magistrate, avocate și notărițe știu să asorteze teancul de tratate cu o vestimentație potrivită.

Am intrat în Aulă unde era forfotă mare: doi studenți repetau o melodie pe scenă (pentru că a existat un moment artistic atunci când juriul a trebuit să decidă cine ce premiu câștigă / merită), iar studenții din ASD erau înfometați, pentru că mâncau multe prăjituri și pasau unii de la alții fursecuri și sărățele. Alți studenți se luptau cu roll-up-urile pe scenă...

Evenimentul a început cu o întârziere de 20 - 25 de minute, pentru că juriul s-a lăsat așteptat.

S-au stins luminile, s-a tras cortina și a început concursul. Toți au avut de pregătit un speech despre "În spatele ușilor închise" și au primit pe loc, prin tragere la sorți, un element de improvizație.

Primul care a luat cuvântul a fost Ștefan Victor-Ion care a vorbit despre ușile care se închid atunci când cei 23 de cromozomi aleg sexul copilului. Foarte multe lucruri, precum urechea muzicală, înălțimea, sexul, aleg deja pentru viitorul adult, înainte chiar să devină persoană, închizând astfel, uși. Pentru că dacă nu ai ureche muzicală, adio carieră muzicală, sau dacă ești scund, adio baschet și dacă ești femeie, sincer... Adio carieră în politică.

Radu Artiom a urcat al doilea pe scenă și a avut un discurs care pe mine personal, m-a făcut să mă întreb cine sunt eu atunci când închid ușa. A captat atenția pulicului încă de la primul moment când a afimat: "Eu am copiat la examenul de capacitate". Ce a vrut Radu să transmită, și a și reușit, deorece a fost câștigătorul acestei ediții de SpeakUp, a fost dreptul la emoție. Dreptul fiecărei persoane de a se accepta așa cum este și în spatele ușilor închise, în fața întregii lumii. Dreptul de a te ierta, de a plânge și de a-ți asuma cine ești cu adevărat. Dreptul la a fi.

Al treilea concurent care a venit în fața publicului a fost singura fată din competiție, Voica-Maria Lupașcu. Voica nu a vrut să folosească microfonul (și bine a făcut), ci a vrut să se facă auzită cu propria-i voce. Și-a început discursul prin a spune că este într-o facultate "în care toată lumea face și drege, în care studenții spun că nu au învățat și iau 10". Voica a vorbit despre cum în România o dată la 30 de secunde o femeie este agresată, despre violuri și sărăcie. Pe mine m-a capitivat, la fel și pe cei din sală. Și-a încheiat discursul spunând: "Sunt adevărul, lasă-mă să ies".

Al patrulea concurent care a urcat pe scenă a fost Vlad Nagîț, pe care l-am cunoscut înainte de începerea concursului. A participat și anul trecut la concursul SpeakUp unde a câștigat locul II, anul acesta obținând tot locul II. Vlad a vorbit despre cum oamenii au impresia că fericirea este o ușă, iar cheia este întotdeuna la altcineva. De asemenea, a adus în discuție cum toți oamenii simpli, adică noi, avem impresia că dacă o să avem bani o să fim mai fericiți, mai mulțumiți, mai satisfăcuți. Și atunci de ce Kurt Cobain nu a fost fericit? De ce atâția oameni cu faimă, succes, bani ajung să se sinucidă sau să aibi depresii înfiorătoare?

Ultimul concurent a fost Andrei Zamfir care a vorbit despre dușmanii noștri în deschiderea acelor uși de care ne este teamă. Rușinea, frica, lenea, neatenția sunt dușmanii cei mai aprigi ai deschisului de uși închise. Studentul a mai spus că "trebuie să muști din șansă până la sâmbure" și că "premianții școlii nu sunt neapărat preminații vieții".

Competiția a fost câștigată de Radu Artiom, pe locul II a fost Vad Nagîț, locul III Voica Lupașcu, locul IV Andrei Zamfir și locul V Victor Ștefan.

Felicitări tuturor participanților și mult succes pe viitor!


Cuvinte cheie: speak up, asociatia studentilor in drept, concurs, premianti, discursuri, in spatele usilor inchise, studenti, academica, experienta, juriu, aula magna, facultatea de drept, avocat Pintilie Cosmin Constantin
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021