Avocatura Com
Academica
Xenia și Leonard sunt câștigătorii competiției `Turneul Campionilor în Dezbateri`
facebook

Cambridge, bătut de Cluj - "Turneul Campionilor în Dezbateri", câștigat de o avocată din România

ARDOR a organizat în perioada 4 - 6 noiembrie "Turneul Campionilor în Dezbateri", ediția a VI-a. În acest an, concursul a fost câștigat de echipa opoziției, formată din Xenia Burghelea (avocat la Cluj) și Leonard Mărincean (președintele Asociației Da Vinci`s System Debate Club), după lupte "crâncene" cu studenți de la Facultatea de Drept din București, de la Cambridge University, dar și studenți de la ASE.

Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică a organizat și în acest an evenimentul "Turneul Campionilor în Dezbateri". Arbitrul acestei competiții a fost Ștefi Ionescu, asociat în cadrul NNDKP București.

În cadrul competiției au participat studenți la Facultatea de Drept din București (Voica Lupașcu și Mihai Oprea), dar și un student la Drept la Cambridge University.

În total, pe parcursul celor două zile de runde preliminare și a finalei, cele 8 echipe invitate în competiție au livrat peste 100 de discursuri pe teme pregătite cu 10 minute înainte de începerea meciurilor precum: "Acest Parlament (AP) crede că Partidul Democrat din SUA ar trebui să condamne public și decisiv ANTIFA" sau "AP ar utiliza întodeauna arestul la domiciliu și munca neremunerată ca pedepse pentru condamnații care nu au săvârșit infracțiuni violente".

Moțiunea dezbătută în finală, cunoscută și pregătită de toate echipele participante încă de la începutul competiției, a fost: "Acest Parlament crede că România ar trebui să renunte la cota unică în favoarea unui sistem de taxare progresivă, pentru impozitarea veniturilor personale".

Această competiție s-a desfășurat în formatul "British Parliamentary"- formatul de elită al dezbaterilor. Practicat la Campionatul Mondial de Dezbateri Universitare, acest format implică 4 echipe (2 ale Guvernului și 2 ale Opoziției) care dezbat pe o anumită temă (moțiune) într-o rundă.

Invitat special în cadrul finalei a fost Terry M. Kinney, reprezentant al Ambasadei SUA, avocat și fost debater, care a povestit celor prezenți despre importanța dezbaterilor în contextul socio-economic, dar și mediatic actual.

Câștigătorii ediției 2017:

Echipe&Votul Publicului: Echipa Opoziției 2, formată din:

XENIA BURGHELEA - avocat pledant în Cluj, fost asistent universitar al Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai;

LEONARDO MĂRINCEAN - președinte Asociația Da Vinci’s System Debate Club, Turda.

Top 3 vorbitori:

Locul I: IOANA COVEI - masterand în studii culturale la UniBuc și reprezentant pentru tineret al României la ONU

Locul II: LAURA DRĂGOI - absolventă de ASE și trainer de debate

Locul III: LEONARDO MĂRINCEAN

Emanuel Beteringhe, președinte executiv al ARDOR, a afirmat cu ocazia Turneului Campionilor despre scopul acestui eveniment și a programelor Asociației: "Credem că debate-ul este chintesențial pentru democrație. În condițiile în care intenționăm să apărăm și să dezvoltăm democrația în România, educația prin dezbateri este imperativă pentru generația tânără. Urmând exemplul democrațiilor consacrate, ne propunem să îi învățăm pe tineri să gândească independent și critic și să le oferim o voce prin care să își exprime părerile."


Cuvinte cheie: ardor, concurs, debate, dezbateri academice, turneul campionilor, democratie, facultatea de drept, cambridge university, ase, sua, romania, independenta, campionatul mondial de dezbateri universitare, SCA Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2016 ©   Copyright SC ADVO VALUE SRL 2017
Avocatura Com