Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Barouri
La alegerile de sâmbătă sunt aşteptaţi 324 de avocaţi activi din judeţul Suceava
facebook

Cinci candidaţi pentru funcţia de decan al Baroului Suceava

Baroul de Avocaţi Suceava îşi va alege sâmbătă, 18 noiembrie, noul decan. Aflat la finalul celui de-al doilea mandat, actualul decan Sorin Rusu nu va mai putea candida potrivit statutului. La alegerile de sâmbătă sunt aşteptaţi 324 de avocaţi activi din judeţul Suceava, iar noul decan va fi ales din primul tur de scrutin după regula cel mai mare număr de voturi.

În aceste condiţii, la finalul perioadei în care puteau fi depuse candidaturile s-a constatat că cinci avocaţi îşi doresc postul de decan. Este vorba de Liviu Mihai, Liliana Barabaş, Dorin Andronic, Mihaela Apetrei şi Cezar Crăciunescu, potrivit Monitorul de Suceava.

"Noul decan ar trebui să continue politica de transparenţă faţă de Consiliul Baroului, să depună eforturi pentru normalizarea dialogului cu reprezentanţii instanţelor de judecată şi ai parchetelor şi să se implice în pregătirea profesională a avocaţilor, dar şi în rezolvarea altor probleme curente care apar", a arătat Sorin Rusu.

Acesta a evitat să vorbească despre ceea ce s-a întâmplat în cele două mandate în care a fost decan şi a motivat aceasta prin faptul că va candida pentru un loc de membru în Consiliul Baroului şi nu doreşte să influenţeze votul de sâmbătă.

Tot atunci, vor avea loc alegeri şi pentru cele 10 locuri de membru în Consiliul Baroului, unde există şi o concurenţă serioasă, de 27 de avocaţi, dar şi pentru cele 7 posturi în Consiliul de Disciplină, respectiv 3 funcţii în Comisia de Cenzori.

Mai trebuie spus că în Consiliul Baroului fiecare birou teritorial va avea membri, cei mai mulţi, 5 la număr, din zona municipiului Suceava, unde activează şi cei mai mulţi avocaţi.

La alegerile de sâmbătă sunt aşteptaţi 324 de avocaţi activi din judeţul Suceava, iar noul decan va fi ales din primul tur de scrutin după regula cel mai mare număr de voturi, chiar dacă acestea nu vor depăşi jumătate plus unul din numărul celor prezenţi în sală.


Cuvinte cheie: baroul suceava, avocati, alegeri decan, consiliul baroului, comisia de cenzori, consiliul de disciplina, alegeri baroul suceava
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020