Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Justiţie
Prevederile ar urma să se aplice indiferent dacă spațiile publice au fost prevăzute cu camere tip `mama și copilul`
facebook

Discriminarea femeilor care alăptează în public va putea fi aspru sancționată

Evacuarea dintr-un spațiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spatiu și care alaptează un copil de până la 24 de luni; interzicerea în orice mod a alăptării în spații publice a unui copil de până la 24 de luni; refuzul furnizarii de servicii unei persoane care alaptează un copil de până la 24 de luni, în condițiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv, va putea fi sancționat cu amendă de la 100 de lei până la 2.000 de lei.

Mai multi parlamentari PNL si USR, printre care se numara Ovidiu Raetchi, Leon Danaila, Adriana Saftoiu, Alina Gorghiu (PNL) Cosette Chichirau, Cristina Pruna, Cristian Ghinea (USR), au depus la Senat un proiect de lege privind alaptarea in spatii publice, care prevede amenzi pentru persoanele sau firmele care discrimineaza mamele si incalca dreptul la hrana al copiilor.

Potrivit proiectului, faptele prevazute si sanctionate de catre acesta constituie, in acceptiunea legiuitorului, discriminare si incalcarea dreptului la hrana al copiilor.

Constituie contraventie si se sanctioneaza evacuarea dintr-un spatiu public a unei mame care are dreptul de a se afla in acel spatiu si care alapteaza un copil de pana la 24 de luni; interzicerea in orice mod a alaptarii in spatii publice a unui copil de pana la 24 de luni; refuzul furnizarii de servicii unei persoane care alapteaza un copil de pana la 24 de luni, in conditiile in care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv, prevedere propunerea PNL si USR, potrivit Wall Street.

Nerespectarea acestor prevederi de catre persoanele fizice ar urma sa fie sanctionata cu amenda contraventionala de 100 - 500 lei. Nerespectarea prevederilor de catre o persoana juridica sau de catre o entitate inregistrata la Registrul Comertului se va sanctiona cu amenda contraventionala de la 1.000 la 2.000 de lei.

Prevederile ar urma sa se aplice indiferent daca spatiile publice au fost prevazute cu camere tip "mama si copilul", fiind decizia mamei daca le utilizeaza sau nu.


Cuvinte cheie: discriminare, femeie, copii, minori, proiect de lege, sanctiune, contraventie, registrul comertului, alaptarea, spatiu public
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020