Avocatura Com
Editorial
Dacă-i lăsați pe alții să lucreze la imaginea voastră, aveți grijă în mâinile cui cedați această sarcină, deloc ușoară, pentru că s-ar putea să vă treziți cu o caricatură! ;)
facebook

Din categoria «adevărul doare» - Editorialul Avocatura.com ce a "stârnit spiritele" printre avocați

După lupte seculare în care am tot încercat să-i fac pe avocați, pe toate tipurile de avocați!, să reacționeze, să iasă, să vorbească, să se apere sau să atace, iată că un editorial mai vechi a reușit să stârnească reacții. Lezați în orgoliu, unii mi-au scris, alții s-au adresat prietenilor mei, avocați și ei, pentru a vedea "ce s-a întâmplat cu prietena ta?!". Hai că poate așa începem să mișcăm și noi lucrurile.

Materialul scris în primăvara acestui an, și redistribuit recent pe pagina de Facebook Avocatura.com, avea un public țintă clar, după cum o arată și titlul: avocații care cred că tupeul, pilele și geanta de piele sunt calități în profesia asta.

Nici în ziua de astăzi nu regret și nici nu aș retrage cele spuse în acel material. Pentru că, reafirm cele spuse: această categorie de avocați există (chiar pe picior mare), reprezintă profesia și reușește să-i strice prestigiul, cel puțin în fața persoanelor care știu că nu toți avocații sunt astfel, printre care mă număr și eu. 

Și cu toate acestea, voi ceilalți, care nu sunteți așa, care munciți în draci pentru a avea dosare câștigate sau clienți mulțumiți, care știți câtă muncă implică simpla scriere a unei acțiuni și de câți nervi ai nevoie pentru a trece cu bine peste (anumiți) clienți, (anumiți) judecători și chiar (anumiți) colegi, alegeți să tăceți!

Ei bine, tăcerea aceasta a voastră o să vă coste mult pe viitor. Deja vă costă! Uitați-vă cum sunteți văzuți pe piață atât de către justițiabili / potențiali clienți, cât și de către ceilalți parteneri ai actului de justiție, uitați-vă cum vă este redus la aproape nimic rolul în actul de justiție, uitați-vă cum vorbesc doar Florea sau Briciu în numele vostru, fără ca măcar să vă reprezinte cu adevărat, uitați-vă la glumele sau reacțiile spontane ale oamenilor când aud că sunteți AVOCAT.

Chiar nu vă frustrează treaba asta? A reușit un editorial să vă enerveze, dar întreaga imagine de ansamblu nu o poate face?

Credeți-mă, cred că știu mai bine ca mulți dintre voi, câtă muncă implică profesia voastră, de câtă alergătură este nevoie și câtă răbdare trebuie să ai pentru a trece cu mintea limpede și sănătoasă peste o zi de muncă, știu cât de speciali sunt unii avocați în afara biroului, pentru că sunt oameni mișto. Îi cunosc pentru că trăiesc printre ei și-mi sunt prieteni, unii foarte buni prieteni, pentru că profesiile sau stautul nu au reușit să rupă legăturile umane.

Dar asta nu mă împiedică să nu văd și cealaltă față a profesioniștilor ce trăiesc printre voi și pe spinarea voastră. Nu vă convine că sunteți toți văzuți așa, că "se generalizează", după cum a spus un cititor? Foarte bine! Atunci ia atitudine!

Găsește metode prin care să arăți tot ceea ce se află dincolo de imaginea aceasta (deloc frumoasă) creată de-a lungul a zeci, dacă nu, sute de ani! Ieși și spune de ce este bine să fii așa sau nu este bine să fii într-un anumit fel ca avocat, ieși și spune-ți opinia despre un fapt social sau juridic, fii mai transparent și tranșant când este vorba de crezul tău.

Nu-i mai lăsa pe alții să te facă de râs! Pentru că dacă profesia ta este făcută de râs, per ansamblu, atunci și tu, ca individ, ești la fel! Chiar dacă poate tu nu ești "din ăla, ca ei", dar devii astfel atunci când taci.

Știu că nu vă arde de astfel de lucruri, că vă fură munca și abia mai aveți timp de viețile voastre, din afara biroului, dar dacă vă atacați atât de repede când se spune că nu vorbiți, că nu știți cine sunteți sau că aveți impresia că le știți pe toate, înseamnă că ceva în voi strigă să faceți mai mult decât faceți acum!

Nu vă mai fie frică de ceea ce gândesc ceilalți: "Dacă dau interviu, vor spune că-mi fac reclamă, sau că mă bag și eu în seamă!". Așa și? Lăsați-i pe oameni cu frustrările și neîmplinirile lor.

Așa cum voi poate luați drept model, sau vă influențează modul de a fi, un material despre dezvoltare personală sau un citat motivațional, astfel poate va folosi și un alt avocat, mai tânăr, sau mai cu experiență, spusele voastre, dezvăluirile voastre despre cum este SĂ FII CU ADEVĂRAT avocat, despre ce provocări trebuie să depășești și ce cunoaștere trebuie să acumulezi pentru a fi mereu un bun profesionist.

Așadar, mă bucur că v-ați enervat / frustrat / mâhnit / aprins sau ce sentimente s-or fi trezit în voi. Dacă aveți ceva de spus, scrieți-mi (alexandra.gordea@avocatura.com)! Dacă nu, acceptați cum vă definesc alții! C`est la guerre!


Cuvinte cheie: avocati lezati, prestigiul profesiei de avocat, avocatura, gheorghe florea, traian briciu, imaginea avocaturii, atitudine, personalitate, prietenie, munca, rabdare, actul de justitie
COMENTEAZA
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2016 ©   Copyright SC ADVO VALUE SRL 2017
Avocatura Com