Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Evenimente
Cu ocazia lansării cărții, se va vorbi despre drama femeilor în închisorile politice ale secolului trecut
facebook

Lansare de carte - "Lacrima prigoanei", drama femeilor deținute politic

Mâine, 10 octombrie, va avea loc lansarea cărții "Lacrima prigoanei". Evenimentul se va desfășura la Librăria Mihai Eminescu din București, începând cu ora 17:30.

Marți, 10 octombrie, ora 17:30, la Librăria Mihai Eminescu din București, Bd. Elisabeta nr. 16 (Piața Universității) va avea loc lansarea cărții LACRIMA PRIGOANEI - o antologie de mărturii realizată de femeile foste deținute politic ale celor trei dictaturi din secolul trecut.

În cadrul unui proiect mai amplu al Asociației "Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei"  în parteneriat cu Fundația "Ion Gavrilă Ogoranu", cu ocazia lansării cărții, se va vorbi despre drama femeilor în închisorile politice ale secolului trecut, cu Niculina Moica și Zoe Rădulescu, ambele foste deținute politic în timpul regimului comunist, iar actrița Manuela Hărăbor va recita din creațiile literare ale femeilor din temnițele și lagărele comuniste.

"LACRIMA PRIGOANEI"

- PRECUVÂNTARE -

Nistor Chioreanu

 

Minunat acest titlu - pars pro toto - a ceea ce este gama imaginabilă de perverse atrocităţi de prigonire a tot ceea ce înseamnă valori spirituale.

În perenitatea istorică a neamului românesc, atrocitătile comuniste nu înseamnă decât un moment trecător, iar toate mările si oceanele de sacrificii si jertfe nu sunt altceva decât o lacrimă uriaşă şi amară, lacrima prigoanei.

Neamul nostru a îndurat în decursul secolelor nenumărate prigoane şi asupriri, din partea altor neamuri ca şi din partea conducătorilor proprii. Nicj una însă nu se poate asemăna cu cea comunistă in covârşitoarea ei distrugere. Ori, această prigoană totală asupra omului şi în contra lui Dumnezeu, pe care vroiau să-L scoată din suflete, nu se putea să nu se extindă şi asupra femeilor.

Si ele şi-au plătit din plin credinţa în Dumnezeu şi în destinul creştin al patriei lor. Îndeosebi legionarele.

Aproape toate cu rădăcini ţărăneşti, dacă nu din părinţi, în mod sigur de la bunici sau străbunici, legionarele au dat obolul suferintei pe altarul valorilor supreme ale neamului. Credinţa, dragostea, devotamentul, toate virtuţile ancestrale ale românului s-au exprimat prin deţinutele politice de la Mislea şi din celelalte închisori pe care le-au sfinţit cu suferinţa lor care se anunţa fără margini şi fără capăt. După cum nu au lipsit nici actele lor de vitejie în codrii rezistenţei naţionale din munţii Fărăgaşului, Vrancei, Apuseni, unde şi ele, alături de unii părinti, de fraţii, soţii, logodnicii sau camarazii lor, şi-au adus obolul de luptă şi jertfă pentru dăinuirea sufletului românesc.

În această carte, douăsprezece românce legionare îsi mărturisesc uimitor de firesc, în amintiri, patimile lor şi ale altora ca ele, extinzându-se cu aceeaşi bunăvoință şi bunăcuviință şi asupra bărbaţilor de aceeaşi spiritualitate, cu care s-au înfrățit în lupta comună.

Veţi descoperi aici sfânta trăire a idealurilor purificatoare, ca şi atunci când, în celulă fiecare le simte nu numai chemarea ci şi greaua lor apăsare şi își spune:

As vrea ca mâna prin zăbrele

Să poată apuca o stea.

Dar stelele-s la fel de grele

Ca sufletul si viata mea.

Şi totuşi, sau poate tocmai de aceea, surorile noastre au învins, învingându-se pe ele însele.


Cuvinte cheie: lansare de carte, lacrima prigoanei, destin, inchisoare, detinuti politici, inchisori politice, creatii literare, femei, libraria mihai eminescu
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020