Avocatura Com
Academica
Avocatul Tiberius Istocescu: `Avocatura, înainte de toate, este provocatoare, complexă, dificilă şi abia apoi extrem de fascinantă şi de minunată!`
facebook

Nu-i de glumă cu avocatura! - Tiberius Istocescu: "Dacă au ales drumul avocaturii în perspectiva viitorului job bine plătit, a costumelor elegante, a sediilor moderne şi a admirației celor din jur, ar fi momentul să-și reconsidere motivaţia"

Sunt avocați care spun că profesia lor e cea mai tare. Însă, cei mai mișto sunt avocații care știu cât de mult trebuie să muncești și, mai ales, de ce anume este profesia lor cea mai tare! Un astfel de avocat este și Tiberius Istocescu. Poate tocmai de aceea nu vrea să le spună tinerilor studenți decât 3 lucruri, dar care sunt esențiale pentru o profesie în avocatură echilibrată, îmbelșugată și frumoasă.

Celor ce sunt acum pe băncile Facultăţii de Drept, străduindu-se să pătrundă tainele acestei ştiinte şi care au început deja să se viseze avocaţi, le-aş da un singur sfat: să uite ideea de job în avocatură! 

Dacă au ales drumul avocaturii în perspectiva viitorului job bine plătit, a costumelor elegante, a sediilor moderne de birouri şi a admirației celor din jur, ar fi momentul cel mai potrivit să reconsidere motivaţia care a stat la baza acelei alegeri luând în calcul urmatoarele elemente: 

(1) liberalismul este de natura profesiei (adică acest caracter nu este "la alegere", ci vine "la pachet" cu nesiguranţa financiară - te bazezi pe propriile forţe, pe propriile aptitudini în încercarea de a reuşi), 

(2) viziunea holistică a tuturor lucrurilor (ne însuşim un mod de analiză a realităţii la 360 de grade, transdisciplinar, si acest lucru cuprinde, totodată, o "neobosită" dorinţă, deschidere şi preocupare de a învăţa cât mai multe lucruri din toate domeniile) şi 

(3) banii (mulţi sau puţini) sunt consecinţa a ceea ce am reuşit să dovedim şi nu invers (adica falsa dilemă "ce a fost mai întâi, munca sau banii / plata" se rezolvă simplu şi tranşant: munca şi dovada valorii sunt intotdeauna în prim-plan!).

Avocatura, înainte de toate, este provocatoare, complexă, dificilă şi abia apoi extrem de fascinantă şi de minunată! Dacă cineva constată mai întâi minunăţia este clar că e într-o stare de proprie admiraţie, iar calea către avocatura adevărată eşuează în egoul întronat.

Aceste "câteva rânduri", după cum le-a numit însuși avocatul Tiberius Istocescu, unul dintre avocații fondatori de la "Istocescu et Vintilă - Business Lawyers", sunt un răspuns la editorialul scris de Avocatura.com, ce poate fi citit AICI.

 

Citește și:

Ca de la MANAGING PARTNER la STUDENT - Gabriel Zbârcea, "Țuca Zbârcea & Asociații": "În anul întâi, câteva discipline vor părea foarte abstracte. Dreptul civil li se va părea la fel de greu de înțeles, abstract, ca Teoria Generală a Dreptului"

Pledoarie pentru studenți - Avocatul Mădălin Niculeasa: "Fără umanitate și cultură, poți înțelege una, două.... zece legi, însă în niciun caz nu poți înțelege Dreptul, ca sistem integrat"

Sfat pentru studenți, scris în timpul unei interminabile așteptări pe holul instanței - Bogdan Ilea, decan Baroul Sălaj: "Dacă ai o studenție ușoară, trebuie să te aștepti la o viață grea, și dacă alegi o studenție grea, nu faci decât să-ți ușurezi viața profesională"


Cuvinte cheie: student la drept, facultate de drept, sfaturi, profesia de avocat, juristi, profesioniti in drept, liberalism, viziune holistica, bani, ego, avocatura, avocat Tiberius Istocescu, Istocescu & Vintila - Business Lawyers
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC AVOCATURA COM SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. © Copyright SC Avocatura COM SRL și SC ADVO VALUE SRL | 2003-2020
Avocatura Com