Avocatura Com
Actualitate
Toader jr. nu avea voie să se angajeze la Universitatea Cuza deoarece tatăl său era rector, iar regulamentul instituției interzice angajarea rudelor
facebook

Metodologie de angajare schimbată + tată rector suspendat din funcție = Profesor la Universitatea Cuza din Iași

Fiul ministrului Tudorel Toader a ajuns profesor la Universitatea Cuza din Iași, după ce tatăl acestuia s-a suspendat din funcția de rector și Senatul facultății a schimbat metodologia de anagajare cu fix o lună înainte să fie scos la concurs un post la care singurul candidat a fost.... Ionuț Toader. Senatul Universității a modificat exact paragraful care îl împiedică să participe la examen. Toader jr. este doctor în Drept Penal, dar pentru a ocupa funcția trebuia să dețină doctoratul în Drept Civil. Frumos, elegant... cât de cât!

Ionut Alexandru Toader este notar si cadru universitar la Universitatea Petre Andrei din Iasi. Acesta nu avea voie sa se angajeze la Universitatea Cuza deoarece tatal sau era rector iar regulamentul institutiei interzice angajarea rudelor.

Ce prevede Codul de Etica al Universitatii: "In scopul prezervarii morale si a unui climat etic in Universitatea `Alexandru Ioan Cuza` din Iasi sunt interzise cu desavarsire urmatoare actiuni: angajarea in posturi didactice, de cercetare, didactice auxiliare si nedidactice a persoanelor cu grade de rudenie apropiata (I-IV) sau aflate in situatia de afini (pana la gradul III) cu membrii comunitatii universitare universitare care exercita functii de conducere".

Cand tatal a ajuns ministru al Justitiei, acesta s-a suspendat din functie, potrivit 7est.

La sfarsitul lunii aprilie a acestui an, Universitatea Al. I. Cuza a anuntat scoaterea la concurs a postului de asistent universitar de la Facultatea de Drept pentru disciplina "Drept Civil. Partea Generala; Drept Civil. Persoanele". Conform anuntului publicat pe site-ul Universitatii Al.I.Cuza, concursul a fost publicat in Monitorul Oficial.

Metodologia de ocupare a postului de asistent universitar pe perioada determinata era reglemntata printr-o hotarare a Senatului Universitatii din 27.03.2014. Mai precis, la articolul 8 al acestei hotarari se arata:

"Conditiile de inscriere la concurs pentru posturile didactice sunt cele stipulate in alineatele 1 - 2 de mai jos:
(1) pentru functia de asistent universitar:

a) detinerea diplomei de doctor in domeniul postului sau statutul de student doctorand".

Astfel, pentru a putea participa la concurs, fiul lui Tudorel Toader trebuia sa detina titlul de doctor sau student doctorand in Drept Civil. Acesta era insa doctor in Drept Penal, asa cum arata CV-ul depus la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

In 30 martie 2017, Senatul Universitatii Al.I. Cuza a modificat articolul 8 si a eliminat conditia ca persoana care se inscrie la concurs sa detina doctorat in domeniul postului: 

"Hotararea 6 din sedinta Senatului 30 martie 2017. Hotarare cu privire la aprobarea modificarii articolelor 8 si 13 din Metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice pe perioada determinata, dupa cum urmeaza: Art. 8 Conditiile de inscriere la concurs pentru posturile didactice sunt cele stipulate in alineatele 1-2 de mai jos: 

(1) Pentru functia de asistent universitar:

a) detinerea diplomei de doctor in domeniul specific postului sau in domenii conexe in cazul posturilor interdisciplinare, daca contributiile stiintifice sunt in concordanta cu descrierea postului si domeniul stiintific pentru care candideaza, sau statutul de student-doctorand".

Ionut Alexandru Toader a fost declarat admis cu o medie generala de 9,24. A fost singurul concurent pe post.


Cuvinte cheie: ministerul justitiei, tudor toader, candidat, universitatea alexandru ioan cuza, iasi, profesor universitar, senatul universitatii, drept penal, drept civil, doctor, metodologie concurs, schimbare, posturi didactice, concurs
COMENTEAZA
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC AVOCATURA COM SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2019
Avocatura Com