Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Pamflet
Gheorghe Florea este Domnul Dumnezeul avocaților și nu trebuie să ai alți Dumnezei în afară de el - ai văzut doar ce a pățit Bota
facebook

CELE 10 PORUNCI ALE AVOCATULUI

Se cred DumneZei și (de cele mai multe ori) se comportă ca atare. Și cu toate acestea, au și avocații cele 10 porunci ale lor, pe care le respectă cu sfințenie, mai ceva ca Legea 51/1995.

1. Gheorghe Florea este Domnul Dumnezeul avocaților și nu trebuie să ai alți Dumnezei în afară de el - ai văzut doar ce a pățit Bota. Poate doar o icoană mică cu Traian Briciu, undeva în colț.

2. În afară de fotografiile agreate de UNBR cu președintele instituției, să nu-ți faci chip cioplit din vreo imagine nereușită sau neprelucrată în photoshop. Orice tablou din cabinetele de avocatură sau birouri de Decan trebuie să primească bun de print din partea președintelui UNBR.

3. Oricât de împovărătoare ți s-ar părea contribuțiile profesionale, niciodată să nu iei în deșert numele UNBR-ului. Doar subtil, dacă ești capabil. Nu știi niciodată cine te poate turna la cei de Sus.

4. Adu-ți aminte de ziua de Duminică pentru a munci ceea ce nu ai avut timp în restul zilelor. Cea de-a șaptea zi reprezintă pentru tine șansa să termini lucrări și acțiuni care au deadline apropiat, dar pe care nu ai avut cum să le finalizezi la birou din cauza altor lucrări ce-ți erau date peste noapte.

5. Cinstește pe Partenerul societății și pe președintele Gheorghe Florea ca să-ți fie bine și să trăiești ani mulți în casa de avocatură în care ești acum și visezi să ajungi și tu vreodată Senior Associate sau Asociat, pe românește.

6. Să nu ucizi nicicând profesia de avocat, părăsind corabia spre bresle mai bănoase sau mai bine organizate, precum magistratură, grefieri sau notariat.

7. Să nu te prezinți în instanță sau la întâlniri cu clienții ca un "desfrânat", în teniși sau haine no name. De asemenea, este interzis flirtul cu adversarul sau cu instanța - cu grefierii este permis, dar în limita nevoilor din dosarul în cauză. În schimb, relațiile în interiorul societății sau al cabinetului sunt permise atât timp cât nu dăunează muncii și onorariilor încasate. 

8. Să nu furi de la clientul tău, fără a emite chitanță.

9. Să nu mărturisești strâmb în fața organelor de stat - DNA, procuratură - și nici în fața organelor profesiei. Nu de alta, dar după aceea vor veni ele peste tine. Fără vreun preaviz sau chiar și fără mandat.

10. Să nu poftești dosarele sau clienții aproapelui tău, să nu poftești nevasta Partenerului sau mașina reprezentanților profesiei; să nu poftești nici stagiarii altora, nici memoriile sau acțiunile scrise de adversar, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău. Și dacă totuși poftești, acționează pe ascuns și repede - mulți dorm pe ei, nici nu-și vor da seama ce le-ai furat.


Cuvinte cheie: cele 10 porunci, decalogul avocatului, lumea avocaturii, unbr, decani, barouri, business law, roba, imagine, instanta, adversar, contributii profesionale, legea 51/1995, avocat Dr. Florea D. Gheorghe, avocat Briciu T. Traian-Cornel
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021