Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Pamflet
În `Săptămâna altfel`, avocații de instanță vor simți pe propria piele cât de `ușoară` este avocatura de consultanță
facebook

«SĂPTĂMÂNA ALTFEL» ÎN JUSTIȚIE: Avocați în jilț, procurori în banca apărătorilor și judecători în robe gri

Perioada aceasta a fost "altfel" pentru copiii din ciclul preșcolar și primar de învățământ. Ceea ce "pe afară" este normal, la noi nu putea decât să fie "altfel". Asta e! Bine că se întâmplă și așa. Inspirați de acest proiect, ne-am gândit și am creat "Săptămâna altfel" pentru justiția din România. La cât de "fumată" este, are și ea nevoie de ceva "altfel".

"Școala altfel" este programul care își propune să implice elevii și cadrele didactice în activități extrașcolare care să  ajute la o mai bună dezvoltare a copilului. Prin intermediul unor activități diverse, cei mici sunt stimulați să dea frâu liber imaginației, să-și dezvolte abilitățile socio-emoționale și comunicaționale.

Prin sarcini aplicate, elevii învață lucruri noi care le vor fi de folos în procesul de dezvoltare intelectuală. Mai mult, activitățile extracuriculare îi ajută pe profesori să își cunoască mult mai bine elevii și să găsească modalitatea perfectă pentru a se face înțeleși și pentru a adapta conținutul materiilor la nevoile elevilor.

Ținând cont de aceste cuvinte "mari" și de realitatea din justiția românească contemporană, iată cum credem noi că ar trebui să arate o "Săptămâna altfel" în lumea juridică!

Judecători pe post de grefieri

De pe margine se spune că judecătorii sunt cei care taie și spânzură în lumea justiției. Ei bine, noi am auzit că de fapt grefierii sunt cei care știu cam cum stau treburile în dosare. Și nu doar atât. Și cu toate acestea, de multe ori, grefierii sunt uitați în fața calculatorului, cu robele lor gri și ponosite. Atât de către magistrați, cât și de către justițiabili.

De aceea, pentru a le da peste nas judecătorilor care uită că fără grefieri nu mai știu să "scrie" / "judece", în "Săptămâna altfel", judecătorii vor învăța să scrie, să lucreze cu hârtii, să fie ordonați și super, mega rapizi. Dacă actul de judecare permitea timp de gândire, așa vor învăța și ei să "think fast".

Acum rămâne să vedem cât de bine vor putea să judece grefierii și să țină din scurt o sală agitată și plină de speranțe...

Avocați în jilț

Știm că se poartă să sari - destul de rapid - din breasla avocaților în cea a judecătorilor, și viceversa, dar în "Săptămâna altfel" lucrurile vor fi și mai transparente: avocații vor putea judeca propriile dosare. Să vezi atunci adevăr și dreptate!...

Huiduiți (în gând) pentru puterea cu care statul și alții i-au învestit - în special de către avocații care au învățat că e bine să stai cu capul plecat în fața judecătorului -, judecătorii vor ceda scaunul, la propriu și la figurat, colegilor avocați. 

Să-i vedem acum pe guralivii profesiilor juridice cât de clari sunt în minte și cum este să-și citeasca / înțeleagă propriile aiureli acțiuni.

Procurori "înghesuiți" în banca apărătorilor

Cunoaștem cu toții banca aceea din față, în care ar trebui să stea avocații. Banca aceea niciodată încăpătoare sau permanent ocupată! Cu ocazia celebrării "Săptămânii altfel", procurorii vor coborî de pe podiumul lor și vor lua locul colegilor avocați. Asta dacă vor găsi loc.

Mai mult, procurorii-avocați-de-o-zi vor fi nevoiți să apere, să lupte pentru aflarea adevărului. Stați! Exact același lucru făceau și înainte. Da, dar de data aceasta adevărul va fi al clientului, iar clientul plătește cu atât mai bine cu cât adevărul lui este mai bine apărat.

Acum să vă vedem talentul de actori, domnilor procurori!

Avocați de consultanță la coadă la arhivă și litigatori la aer condiționat

Și cum fără ei, justiția chiar ar fi oarbă, am zis ca în "Săptămâna altfel", avocații să facă un mic "switch". Și anume: stimabilii la 4 ace să stea câteva ore bune la coadă pentru studiul unui dosar sau depunerea unei amărâte de cereri, iar litigatorii să se relaxeze în fotolii de piele, la aer condiționat. Buuun!

Doar că avocatul de la coadă va putea să mănânce ceva pe la un 16:00 - 17:00, în schimb, cel din birou va scoate nasul din laptop, după ample căutări, abia pe la ora 22:00. Așa vor vedea ambele tabere care sunt avantajele și dezavantajele adversarului.

Dacă până acum se invidiau unul pe celălalt, după această "săptămână altfel", suntem siguri că fiecare va face "ciocul mic și joc de glezne".

Ce spuneți? Îi dăm drumul "Săptămânii altfel" în justiție?

P.S.: Laura Codruța Kovesi va coordona întregul proiect. Nu credem că ar fi cineva mai potrivit pentru crearea / gestionarea unui asemenea haos.


Cuvinte cheie: avocaturacom, pamflet, saptamana altfel, justitie, romania, procurori, judecatori, avocati, litigatori, business law, instante, justitiabili, grefieri, dreptate, adevar, client, procuror Kovesi Laura Codruta
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021