Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Reportaj
De ce se `tem` studenții de societățile de avocatură afiliate internațional?
facebook

STAGIATURA la DLA Piper: "Puțini, dar buni!" - De ce nu se bat tinerii studenți pe casele de avocatură afiliate internațional?

"Vânătoarea de stagiari" este în plin sezon. Luni, 13 martie, am participat la prezentarea celor de DLA Piper Dinu SCA, ce a avut loc la Facultatea de Drept, UB. Fie ploaia de afară, fie ignoranța tinerilor noștri, a făcut ca sala Antonescu să fie aproape goală. Păcat! Nu a fost deloc rău ce au zis "copiii" ăia acolo, unii dintre ei cu ani grei de experiență în avocatura de business.

După ce săptămâna trecută am participat la prezentarea celor de la "Mușat & Asociații", luni, 13 martie am fost prezenți din nou la Drept, pentru a vedea «ce vor» și «de ce vor» cei din cadrul societății de avocatură DLA Piper.

Am fost mirați să vedem că scaunele nu erau atât de ocupate precum au fost la ultima prezentare. Ne-am gândit că ori nu sunt suficiente informații în rândul studenților despre ceea ce fac oamenii din cadrul acestei societăți, fie tinerii noștri o ard "românește", preferând societățile de avocatură locale. Mai ales dacă societatea este cunoscută ca fiind o bună "pepinieră" de viitori avocați mari ai țări - cine știe, cunoaște!

Astfel, o mână de oameni tineri, unii mai degajați, alții mai emoționați, au vorbit despre societatea în care lucrează, învață, cresc. Spre deosebire de cei de la "Mușat", cei de la DLA au ales să invite ca vorbitori atât juniori, cât și studenți care abia ce au încheiat un stagiu de practică în cadrul societății.

Paula Boteanu (Managing Associate), Tudor Nedelea (Partener), Alexandru Potlog (Managing Associate), Adrian Tătărușanu (Junior), Lorena Slevoaca (Junior), Romina Iancu (Junior) și Dan Munteanu (student anul IV), sunt cei care s-au văzut nevoiți să dea ce aveau ei mai bun, în pofida audienței nu foarte mari.

Ce ne-a plăcut?

Faptul că s-a pus mai mult accent pe partea umană și mai puțin pe cea tehnică a muncii pe care avocații societății o desfășoară. Este destul de clar că o societate, ca multe altele de altfel din lumea business law, este "bună" dacă te uiți puțin la portofoliul lor de clienți (Petrom, BRD, Wizz, Adobe, Unicredit), dar asta nu ar trebui să o împiedice să-și arate latura mai puțin tehnică. 

Iar cei de la DLA tocmai asta au făcut. Și-au dat seama că au în față tineri care încă nu au capacitatea de a înțelege atât de bine greutatea unei tranzacții sau importanța unui due diligence pentru o tranzacție, așa că au ales să spună ceea ce putea ajunge la mințile și sufletele viitorilor stagiari.

Truisme?

Sunt inevitabile. Asta e! Nu ai ce face! Așa sunt corporațiile: multidisciplinaritate, voie bună și program la libera alegere, dar cu respectarea unor dealine-uri, o "școală continuă" - deci și stresul pe măsură, evoluție profesională - cu unele sacrificii, evident.

Una peste alta, cei de la DLA Piper s-au arătat așa cum sunt. Poate puțin mai "colorați" și relaxați decât reprezentanții altor societăți de avocatură. Dar cu aceleași așteptări mari!

Așa că, succes, stimați studenți!


Cuvinte cheie: stagii de practica, case de avocatura, business law, studenti, facultatea de drept, universitatea bucuresti, consultanta, tranzactii, viata personala, cariera, evolutie, avocat Boteanu P.E. Paula-Angela, avocat Potlog Gh.d. Alexandru-Nicolaie, SCP DLA Piper Dinu
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021