Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Avocatul Poporului
Mama copiilor, de profesie medic, s-a stabilit de mai mulți ani în Finlanda
facebook

AVOCATUL POPORULUI "sare", din oficiu, în ajutorul copiilor români preluați din familie de către autoritățile finlandeze

Avocatul Poporului informează, printr-un comunicat că s-a autosesizat în urma unui reportaj prezentat de un post de televiziune, în care era prezentată situația a doi copii români, crescuți de către mamă în Finlanda, care au fost preluați de autorități și duși în centre de plasament diferite.

"Mama copiilor, de profesie medic, s-a stabilit de mai mulți ani în Finlanda, fiind căsătorită cu un bărbat finlandez. În urma despărțirii de soț, acesta a reclamat-o că intenționează să plece în România împreună cu copiii, motiv pentru care, în primăvara anului 2015, autoritățile finlandeze au preluat copiii de la domiciliul mamei, instituind pentru aceștia măsuri de protecție în centre de plasament diferite", se arată în comunicat.

Din acel moment, mama a încercat din răsputeri să-și recapete copiii, a învățat limba finlandeză și s-a angajat ca medic anestezist, pentru a face dovada faptului că își poate întreține copiii. De asemenea, a apelat la Ambasada Finlandei și la comisia pentru diaspora din Camera Deputaților, în speranța că autoritățile române o vor sprijini în acest sens.

"Conform celor relatate, Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Helsinki a făcut cerere de repatriere pentru cei doi copii, pentru a fi crescuți în România de către bunicii materni din Piatra Neamț", se arată în comunicat.


Cuvinte cheie: avocatul poporului, autosesizare, finlanda, autoritati, minori, cntre, familie, divort, reclamatie, medic anestezist, profesie, ambasada finlandei, ministerul afacerilor externe, comunicat de presa
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021