Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Special
Avocatul a prezentat cartea ca fiind o bucăţică din sufletul său
facebook

Avocat, autor de carte - "Hrana familiei - pledoarie pentru întoarcerea la sănătate"

Ieri seară, Teatrul Municipal "Maior Gheorghe Pastia" din Focşani a găzduit un vernisaj de icoane al artistului focşănean Adrian Mihai Munteanu, precum şi lansarea cărţii "Hrana familiei - pledoarie pentru întoarcerea la sănătate", semnată de o avocată din cadrul Baroului Vrancea. Alături de familie, prieteni şi colegi, avocatul Ana Corina Săcrieru a vorbit despre "fărâma sa de suflet", despre rândurile scrise cu drag, despre "cât mai e adevăr şi cât mai e utopie, iluzie, în ceea ce mâncăm".

Avocatul Ana Corina Săcrieru, autoare a cărţii "Hrana familiei - pledoarie pentru întoarcerea la sănătate", semnată sub pseudonimul Ana Vrânceanu, şi-a prezentat ieri "fărâma de suflet" în faţa invitaţilor prezenţi la Teatrul Municipal "Maior Gheorghe Pastia" din Focşani.

Teatrul nu a găzduit ieri doar lansarea acestei cărţi, ci şi un vernisaj de icoane al pictorul iconar Adrian Mihai Munteanu. Acesta este la rândul său originar din Vrancea, absolvent al Liceului de Artă din Focșani, precum şi al "Universităţii Naţionale de Arte Plastice Decorative şi Design" Bucureşti, secţia pictură murală.

Evenimentul l-a avut ca invitat special pe antropologul Gheorghiţă Geană care, vădit emoţionat, a vorbit despre carte, făcând referire şi la motto-ul acesteia, inspirat din Mircea Eliade: "Nutriţia nu este o simplă operaţie fiziologică, ci reînnoieşte comuniunea primordială". Nu doar cei prezenţi au avut parte de surprize plăcute în timpul evenimentului, ci şi autoarea, care a primit "o distincţie de vrednicie" din partea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Ciprian - Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, "acordată cu dragoste frăţească doamnei avocat Ana Corina Săcrieru, în semn de aleasă apreciere pentru slujirea Bisericii strămoşeşti, apărarea şi propovăduirea dreptei credinţe, promovarea culturii creştine şi a spiritualităţii ortodoxe, a culturii şi spiritualităţii regionale în special".

Autoarea a explicat că această "cărţulie" este "pentru toţi cei care iubesc frumosul, sinceritatea - şi voi explica de ce - şi bunătatea - şi iarăşi voi explica de ce. Frumosul, pentru că este frumos tot ce este aici, e frumosul Dumnezeiesc. Sinceritatea, pentru că, dacă nu suntem sinceri cu noi nu o să înţelegem niciodată ce greşim, iar bunătatea, pentru că, o dată ce am înţeles ce greşim şi care e adevărul, dacă nu îl împărtăşim şi celorlalţi, nu ştiu dacă suntem buni. 

Adică eu îmi pun această problemă. Asta este scurta mea introducere, sau explicaţie, cum am gândit noi, sau care au fost temeiurile de la care am pornit în această seară. Voi povesti doar trei minute despre firimitura aceasta de suflet, care este bucăţica aceasta de carte, că nu pot să îi spun altfel. Apoi, Diana vă va spune cât va dori ea, despre ce va dori ea, inclusiv despre Adrian. Ei îi revine povestea despre Adrian. Şi după aceea, eu am marea bucurie - este probabil darul meu în toamna aceasta, am avut o toamnă magică, îi voi da cuvântul domnului profesor Gheorghiţă Geană, care a vrut să fie lângă noi. 

Această bucăţică de carte, cum i-am şi spus, este o fărâmă din sufletul meu. Ştiţi, eu mi-am pus problema cât mai este realitate şi cât mai este adevăr şi cât mai este iluzie în ceea ce noi mâncăm. Şi, încercând să răspund la această întrebare, mai înceată aşa cum sunt, mi-a luat foarte mult timp. Cât mai e adevăr şi cât mai e utopie, iluzie, în ceea ce mâncăm. Şi am trecut prin diverse faze până să ajung la răspuns. A trebuit să îl simt eu în mine şi să îl scriu ca să îl văd. Şi am trecut prin diverse faze, de la nelinişte, la îngrijorare, la deznădejde... că uite, orice am face, tot nu e bine. 

Dar în final am ajuns la linişte. 

Şi când m-am liniştit, mi-am aşezat liniştea în pagini şi a ieşit această fărâmă de suflet. Ideea principală a cărţii este că hrana nu este mâncare. Ideea principală a cărţii este că hrana este comuniune, că hrana este dăruire, că hrana este jertfă. Ideea principală a cărţii este că noi suntem responsabili de cum vor vedea copiii noştri hrana. Suntem responsabili şi de atitudinea pe care le-o insuflăm copiilor noştri faţă de hrană. Faţă de hrană ca dar a Lui Dumnezeu pentru noi. Faţă de hrană ca binecuvântare. Faţă de hrană ca prilej de comuniune. Faţă de hrană ca valoare terapeutică într-o familie, pentru că, să ştiţi, eu atât de mulţi copii trişti am văzut în cei 16 ani de avocatură... De aceea, cu ochii împăienjeniţi de tristeţe, încât am ajuns la concluzia că dacă noi, ca părinţi, am face acest exerciţiu al comuniunii cu un element zilnic al nostru, respectiv hrana, poate nu ar mai exista atâta tristeţe. 

Poate ar exista mai multă bucurie. Poate dacă am fi compleşiţi de grija cum să îi hrănim adevărat, nu utopic, să îi crească... Să îi facă buni şi împliniţi şi desăvârşiţi - nu trunchiaţi şi bolnavi. Poate dacă am fi atât de compleşiţi de grija asta, nu am mai crede că suntem nefericiţi în multe alte lucruri în planul existenţei noastre. Aceasta este diferenţa esenţială între românul modern de azi - eu - şi românul tradiţional. Acela care vedea hrana o mare binecuvântare de la Dumnezeu, un mare dar. Toţi erau în jurul hranei, şi nu mai riscai o fericire iluzorie, în condiţiile în care aveai aşa o mare bucurie: binecuvântarea hranei în fiecare zi. Despre aceasta este vorba, vă mulţumesc mult că aţi venit", a vorbit autoarea celor prezenţi.

Despre "Hrana familiei" a vorbit şi Diana Tăicuţu, cea care a ilustrat cartea şi care a mărturisit că între ea şi autoare s-a legat o frumoasă prietenie. "Această mică cărţulie, această bucurie, pe care prietena mea a reuşit să v-o prezinte în această seară reprezintă un moment deosebit în dezvoltarea ei ca şi fiinţă. Sau, şi mai bine zis, reprezintă momentul de împărtăşire. Pentru că îşi doreşte ca dumneavoastră, ca şi părinţi, să luaţi parte la această bucurie. 

Am cunoscut o deosebită onoare în momentul în care mi-a propus să realizez grafica acestei cărţi. Şi şi-a dorit să fie simplă, iar în momentul în care am parcurs-o am realizat că aşa este şi firesc să se întâmple. Între noi două s-a constituit o legătură frumoasă şi întotdeauna îi voi răspunde cu bucurie când îmi va solicita ajutorul. Eu vă urez să citiţi cu linişte în gând aceste rânduri pe care Ana Vrânceanu vi le propune şi de asemenea, să observaţi minunile de pe şevaletele din această seară", i-a îndemnat pe cei prezenţi Diana Tăicuţu.


Cuvinte cheie: hrana familiei, ana vranceanu, lansare carte, pictor munteanu adrian mihai, taicutu diana, teatrul municipal maior gheorghe pastia, geana gheorghita, avocat Sacrieru Ana-Corina
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020