Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Alegeri
Procurorul Radmacher s-a adresat secției de contencios administrativ și fiscal din cadrul ÎCCJ
facebook

Hotărâri CSM anulate în instanță de o procuroare supărată că nu a fost primită la un concurs

În toamna anului trecut, un magistrat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud și-a depus candidatura pentru funcția de prim procuror militar adjunct la Parchetul Militar Cluj. Comisia de organizare a concursului pentru numirea în funcții de conducere a procurorilor i-a respins cererea de înscriere pe motiv că nu este ofițer activ în cadrul MAI. Procurorul Carmen Radmacher nu s-a lăsat și a mers până la Înalta Curte. Prin ce "peripeții" a trecut magistratul în "anevoiasa" călătorie până la ÎCCJ nu e greu de-nchipuit... Oare a meritat?

În septembrie 2015, procurorul Carmen Radmacher de la Parchetul Judecătoriei Năsăud s-a înscris la concursul pentru funcția de prim procuror militar adjunct la Parchetul Militar Cluj.

Comisia de organizare a concursului pentru numirea în funcții de conducere a procurorilor, ce a avut loc în perioada 18 septembrie - 16 decembrie 2015, i-a respins cererea de înscriere prin hotărârea nr. 5 din 15 octombrie 2015.

Împotriva acesti hotărâri, magistratul a formulat contestație la Secția pentru procurori din cadrul CSM , care i-a respins-o prin hotărârea nr. 547 din 21 octombrie 2015.

Carmen Radmacher a mers mai departe cu contestație la plenul CSM. Acesta i-a respins contestația prin hotărârea din 27 octombrie.

Ulterior, Radmacher s-a adresat secției de contencios administrativ și fiscal din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Potrivit legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, contestația în instanță suspendă hotărârile CSM, astfel că Radmacher a fost primită la concurs sub condiția admiterii contestației de către ÎCCJ, fiind singurul candidat.

Întrucât a obținut media finală 8,46 a fost declarată admisă. Dar tot nu a fost numită încă în funcție.

Citește mai multe pe Clujust!

 


Cuvinte cheie: magistrat, respingere, judecatoria nasaud, csm, iccj, parchetul militar cluj, prim procuror, comisia de organizare a concursului, contestatie, sectia pentru procurori, contencios administrativ, procuror Radmacher Raul
COMENTEAZA

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021