Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Reportaj
Avocatul Romeo Cosma, fondatorul Avocatura.com și inițiatorul programului `Construiește-ți cariera` FOTO: Bogdan LECCA
facebook

REPORTAJ - "A FI" bate "A AVEA" și "A FACE". Noi sfaturi utile, dezbătute în cadrul seminarului "Cum ne programăm Cariera în avocatură"

Dacă ar fi să ne luăm după prezența crescândă din cadrul seminariilor "Construiește-ți Cariera", putem spune că avocații încep să realizeze că succesul reprezintă rezultatul unei munci conștiente și constante. Iar lecția învățată în cadrul celui de-al V-lea seminar ce a avut loc luni, 13 iunie, poate fi aplicată chiar și vieții de zi cu zi, nu doar în plan profesional.

Sala Active Consulting One a fost gazda celui de-al V-lea seminar al programului "Construiește-ți Cariera", un proiect inedit Avocatura.com. Tema seminarului - "Cum ne programăm Cariera în avocatură" - a oferit participanților informații noi, menite să completeze și să dezvolte cele mai importante puncte ale ultimului seminar.

Astfel, atitudinea avocatului, credința și acțiunile acestuia sau strategia de activități în avocatură, sunt doar câteva dintre principalele puncte atinse de avocatul Romeo Cosma, inițiatorul programului "Construiește-ți Cariera".

Dar, înainte de orice, un proces de introspecție se impune. De ce ar fi util un asemenea exercițiu?

"Vorbim despre «a avea», «a face», «a fi». Probabil, dacă fiecare dintre Dvs ați apela la un proces de introspecție ați vedea că există niște verbe care ne definesc: Ce credem noi despre noi? Care sunt valorile noastre? 

Valorile noastre converg în jurul lui «a avea»? Vreau să am BMW? Mă recomand ca fiind avocatul cu BMW sau mă recomand ca fiind avocatul având un ceas Rolex la mână? În general, de fiecare dată când ne recomandăm prin acele expresii ce relevă existența verbului «a avea», atunci ne aflăm într-o anumită situație.

Mai există și verbul «a face», care vorbește despre acțiunile pe care le desfășurăm. La fel, și acest verb «a face» este capabil să ne definească. Unii avocați se recomandă ca: «Eu sunt avocatul care știu să fac cele mai ample acțiuni». Sau: «Eu sunt avocatul care fac cele mai limpezi contracte de vânzare-cumpărare sau de închiriere». Iarăși ne aflăm într-o situație identitară.

Dacă dorim, în schimb, să ne controlăm cariera, ar trebui să trecem prin acest proces de introspecție, de evaluare personală, iar la final, după ce determinăm care ne este verbul identitar, să ne gândim dacă nu cumva verbul «a fi» le înglobează pe celelalte două.

"Vă invit să vă concentrați pe «a fi» înainte de orice"

Pentru că a fi un avocat bun, un avocat de succes, presupune de cele mai multe ori existența celorlalte două. Fac cel mai bine X lucru, am sau voi avea BMW etc. Dacă ne concentrăm pe «a fi», celelalte două devin consecințe ale lui și atunci apare acea evoluție profesională, crescând calitatea individuală a persoanei. 

Atunci când discutăm în profesie despre evoluția în carieră nu putem ignora propria valoare pe care o avem. De aceea, vă invit să vă concentrați pe «a fi» înainte de orice", a susținut fondatorul Avocatura.com și inițiatorul programului "Construiește-ți Cariera".

Curiozitățile avocaților prezenți la eveniment au fost dintre cele mai diverse: "Dvs ați pus în practică schema programului?" / "Cum se mulează acest program pe reglementările care interzic publicitatea în avocatură?" / "Cum putem aplica informațiile oferite astfel încât rezultatele să fie pe măsura celor prezentate?"

Dar și încurajările de la final ne determină să continuăm cu un nou seminar, menit să vă ducă și mai aproape de succesul pe care îl meritați în profesia voastră. Așa că stați aproape!


Cuvinte cheie: conferinta, proiect, avocatura.com, construieste-ti cariera, avocati, cariera de succes, branding, proces programatic, juristi, imagine, scop, semnificatie, strategie, proces de introspectie, publicitate, statutul profesiei de avocat, avocat Romeo Cosma
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020