Avocatura Com
Internaţional
Avocații greci pichetează joi Baroul Atena
facebook

Grevă în lumea avocaturii - Grecii, nemulțumiți de majorarea taxelor și impozitelor. Baroul Dolj, solidar cu protestul confraților eleni

Avocații greci sunt nemulțumiți de schimbările privind taxele și impozitele, iar ample mișcări de protest au loc în capitala țării, la Atena. În acest context, avocatul Lucian Săuleanu, Decanul Baroului Dolj, este solidar cu membrii profesiei din Grecia, care se confruntă cu majorarea nejustificată a taxelor și impozitelor, ce amenință dreptul la apărare din această țară.

Avocații din Grecia au intrat în grevă între 12 - 14 ianuarie, pentru a-și exprima nemulțumirea față de o măsură a guvernului elen, care vizează reformarea sistemului de pensii. De asemenea, plenul Decanilor Barourilor din această țară va decide, la Atena, evoluția protestelor avocaților, scrie Athens24. 

Astfel, joi - în a treia zi de protest - toate barourile și firmele de avocatură grecești vor avea ușile închise și va avea loc pichetarea clădirii Baroului Atena, urmată de un marș până la Piața Syntagma, acolo unde se află Parlamentul elen. De asemenea, Decanii vor trimite guvernului și liderilor partidelor politice o petiție care cuprinde obiecțiile privind reformele propuse. 

Taxele și impozitele pe care trebuie să le suporte avocații din Grecia, țară puternic lovită de probleme economice, sunt:

• 29% impozit minim din venitul net

• 23% TVA 

• 20% din venitul net, Pensie 

• 7,5% din venitul net, Pensie suplimentară

• 6,95% din venitul net, Asigurarea de sănătate

• 2% - 4% din venitul net, Taxa de solidaritate

• 600 euro, profesii liberale

• 120 euro, șomaj (OAED)

"Impozitul pe venit va trebui «preplătit» 100% în avans pentru anul 2016. În ipoteza că impozitul pe venit datorat de un avocat pentru anul 2015 este de 5000 euro, trebuie plătiți 10.000 euro, în care este inclusă și suma estimată pentru 2016 (care trebuie plătită în avans și va fi corectată la regularizare)", informează Baroul Dolj, care s-a solidarizat cu protestul confraților din Grecia. 

 

Citește și: Dacă Grecia iese din UE, avocaţii greci vor în Barourile din România: "Se munceşte puţin, judecătorii sunt zei şi avocatura e în ruine. Exact ca la noi"


Cuvinte cheie: greva, avocati, grecia, baroul elen, baroul dolj, solidaritate, nemultumiri, majorare taxe si impozite, pichetare, protest, avocat Lucian Sauleanu
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC AVOCATURA COM SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. © Copyright SC Avocatura COM SRL și SC ADVO VALUE SRL | 2003-2020
Avocatura Com