Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Exclusiv
Avocatul Adrian-Cătălin Bulboacă; `Tehnologia n-o să vă scoată niciodată la capăt. Credința în Dumnezeu și munca, da!` FOTO: Bogdan LECCA
facebook

EMOȚIONANT - De 1 decembrie, un avocat le-a vorbit "puilor de români" despre valorile naționale: "DACĂ VREȚI SĂ AJUNGEȚI OAMENI MARI, NU VĂ UITAȚI ÎN PARTEA MATERIALĂ. Banii vin și pleacă! Eu am mâncat o dată pe zi"

"Iisus i-a zis: «Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.»" (Evanghelia după Luca, 10, 41-42)

Unii avocați aleargă înnebuniți după bani și alte iluzii. Alți avocați aleargă înnebuniți să prindă un taxi din Pipera pentru a-și îndeplini promisiunea făcută – nu redactorului-șef Avocatura.com, ins mărunt – ci oamenilor care contează cu adevărat pentru viitorul României.

În cinstea Zilei Naționale a României, avocatul Adrian-Cătălin Bulboacă a făcut maraton pentru a le vorbi elevilor de la Școala "Sfinții Constantin și Elena" din sectorul 6 al Capitalei. Cinste lui!

Puteți urmări discursul emoționant mai jos:


 

Sunteți la o vârstă foarte, foarte frumoasă. Aveți, probabil, în clasa a VI-a, în jur de 13 ani. Școala românească, din moși-strămoși, a fost întotdeauna o școală foarte frumoasă. Iar ceea ce fac diriginta voastră și colegii ei este un lucru deosebit.

Când veți fi mai mari, sunt convins că vă veți aminti ceea ce vă spun astăzi: veți prinde niște vremuri foarte dure. Există, în momentul de față, o luptă între tradiția românească, pe care ați atins-o astăzi prin discursul vostru, și lumea modernă – care se manifestă prin telefoane mobile, tablete - pe care probabil le aveți cu voi de la părinți –, prin jocurile pe internet, care nu sunt specifice civilizației adevărate.

O să creșteți foarte mult dominați de această contradicție între învățătură și tehnologie. Să puneți întotdeauna pe primul plan învățătura! Căci, dacă România are o frumusețe în tradiția ei, ea se datorează învățăturii strămoșești și credinței în Dumnezeu. Acestea să vă însoțească toată viața voastră.

Tehnologia n-o să vă scoată niciodată la capăt. 

Și, dacă este un motiv special special pentru care trebuie să fiți mândri că sunteți români, acesta va trebui să fie: că neamul românesc a avut întotdeauna o aplecare spre învățătură și spre Dumnezeu. Există foarte puține popoare pe lumea aceasta care au avut această aplecare, profunzime sufletească.

Și sunt convins că mulți dintre părinții voștri au aceeași aplecare pe care au dobândit-o de la bunici și de la străbunici. Bunici, străbunici care aveau 10-12 copii. Probabil astăzi la familii sunteți câte un copil, doi - trei, mai rar. Bunica - mama mamei mele - avea 13 copii. Aceasta era caracteristica familiei românești în anii 1700-1800-1900.

Ei n-aveau telefoane mobile, n-aveau televizoare color, n-aveau Mercedesuri, n-aveau internet. Singurul lucru pe care îl spuneau bunicii, străbunicii noștri era: "Să muncim, maică, și să avem grijă să nu-L trădăm pe Dumnezeu!"

Dacă vreți să ajungeți oameni mari, nu vă uitați în partea materială. Banii vin și pleacă! Eu am mâncat o dată pe zi. Astăzi am și eu BMW, dar merg mai degrabă cu metroul și cu maxi-taxi. Banii vin și pleacă... Ceea ce rămâne, ceea ce a rămas de-a lungul vremii, de când mă știu, a fost dorința de a învăța, și credința în Dumnezeu. Acestea m-au însoțit mereu.

Voi aveți un rol foarte important. Chiar dacă sunteți micuți – o să realizați mai târziu. Voi sunteți cei – alături de generația voastră – care la un moment dat veți conduce această țară.

Și n-o veți conduce cu tehnologie. O veți conduce cu sufletul.


Cuvinte cheie: special, 1 decembrie, ziua nationala, romania, avocat, eveniment, scoala sfintii constantin si elena, sectorul 6 bucuresti, discurs, elevi, traditie, modernitate, tehnologie, credinta, dumnezeu, munca, SCA Bulboaca & Asociatii, avocat Adrian-Catalin Bulboaca
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Consultanță juridică online Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright Avocatura.com SRL 2003-2022