Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Interviuri
Mădălina Rachieru numără printre ariile sale de practică Capital Markets, Banking & Finance, respectiv Energy & Natural Resources

INTERVIU - Mădălina Rachieru, Partener Clifford Chance Badea: "Procesul nostru de recrutare începe din timpul Facultăţii. Selectăm anual 6-10 «interni» care sunt cel puţin în anul III"

După ce, în cadrul unei conferințe recente, directorul INPPA, avocatul Traian Briciu, a opinat că "există societăți de avocatură care, din stagiatură, spun: «Eu am nevoie de tine numai pe Proprietate Intelectuală». Greșeala e la angajator, nu la Dvs! Aici e o problemă a angajatorului, care nu înțelege de fapt că avocatul în primul rând trebuie să fie avocat, deci să știe tot, şi după aia să se specializeze. Nu poate să se specializeze înainte să fie avocat", Avocatura.com a solicitat un punct de vedere şi părţilor "incriminate". Mai jos, răspunsurile avocatului Mădălina Rachieru, Partener "Clifford Chance Badea".

Avocatura.com: Care sunt principalele criterii după care un student al unei facultăți de Drept / tânăr stagiar este încadrat într-un anumit domeniu atunci când îşi desfășoară practica / stagiatura la "Clifford Chance Badea"?

Mădălina Rachieru: Procesul nostru de recrutare începe din timpul facultății. Selectăm anual în jur de 6 – 10 «interni» din rândul studenților care sunt cel puțin în anul 3 de facultate. Dacă feedback-ul echipei cu care au lucrat este bun, le urmărim evoluția până la absolvire, în vederea recrutării. 

Toți avocații juniori urmează un program de pregătire și evaluare, în baza căruia sunt alocați pe anumite arii de practică. Contează în egală măsură abilitățile de care dau dovadă pe parcurs, dar și opțiunea lor personală, pentru că se vor integra într-o anumită echipă, iar un avocat senior își va asuma față de ei rolul de mentor profesional

Încă din momentul în care se alătură echipei Clifford Chance Badea, avocații sunt încurajați să se specializeze pe mai multe arii de practică. Acest lucru îi ajută în carieră, pentru că le asigură expunere către mai multe domenii în plan profesional, dar în același timp asigură o mai mare flexibilitate echipei per ansamblu. 

În funcție de volumul de muncă sau de complexitatea dosarelor la care lucrăm, avocații pot fi realocați de pe un proiect pe altul sau lucra pe mai multe proiecte în paralel. În plus, pentru că fac parte dintr-o rețea internațională, tinerii avocați pot intra pe proiecte multijurisdicționale încă din primii ani, lucrând astfel cu colegi din mai multe birouri Clifford Chance.

Avocatura.com: Credeți că practica societăților de avocatură prin care un stagiar se specializează numai într-un domeniu poate conduce, în timp, la pierderea unor aptitudini necesare și utile oricărui avocat – dezinvoltură mentală, cunoștințe din domenii de Drept conexe / cu mai largă acoperire socială?

Rachieru: În practica noastră predomină proiectele multidisciplinare, motiv pentru care ariile de practică se întrepătrund adesea, iar aspectele juridice trebuie privite din mai multe unghiuri deodată. De multe ori, experiența acumulată anterior pe o anumită arie de practică sau într-o anumită industrie îți asigură un nivel mai bun de înțelegere a cazului curent. 

De exemplu, experiența în drept financiar-bancar va ajuta cu siguranță avocatul implicat într-un caz complex de insolvență sau de infracțiuni economice. În mod similar, un avocat din practica de Real Estate poate avea un rol important într-o echipă care asistă o instituție bancară într-un proiect de finanțare a unui proiect imobiliar. Și exemplele ar putea continua.

Personal, cred că orice avocat ar trebui să fie o persoană curioasă, mereu alertă, cu un bagaj complex de cunoștințe juridice și un apetit permanent pentru învățare și dezvoltare personală. Este, însă, o opțiune individuală, în funcție de obiectivele profesionale, tipul serviciilor și profilul clienților asistați.

 

Citeşte pe Avocatura.com şi opiniile pe această temă ale lui Cornel Popa (Partener "Țuca Zbârcea și Asociații")Octavian Popescu (Partener "Muşat & Asociaţii"), Mircea Obreja (Preşedintele ELSA Bucureşti)Andreei Lakatos (Partener "Testa, Popa şi Asociaţii) şi Denisei Benga (Partener "Duncea, Ştefănescu & Asociaţii").


Cuvinte cheie: interviu, partener, casa de avocatura, specializare, studenti, facultatea de drept, stagiari, avocati juniori, arii de practica, dosare, retea internationala, insolventa, infractiuni economice, Clifford Chance Badea SCA, avocat Briciu T. Traian-Cornel, avocat Rachieru Gh. Madalina-Iuliana
COMENTEAZA

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

office@avocatura.com

Formular de contact

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de AVOCATURA COM S.R.L.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Consultanță juridică online Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright Avocatura.com SRL 2003-2025