Avocatura Com
Cariere
Testul de inteligență are o pondere de 40% din media finală la admiterea la SRI
facebook

Eşti pregătit să fii ofiţer SRI? Zece întrebări de la testul de cultură generală al instituţiei

Cei care doresc să lucreze ca ofițer la SRI trebuie să treacă prin câteva teste, între care se numără interviul de selecție, evaluarea psihologică preliminară, evaluarea psihologică complexă, testul de inteligență și examinarea medicală.

Testul de inteligență este o probă la care nu se admit contestații, acesta fiind un instrument științific omologat în SRI.

Proba este una interesantă și, la prima vedere, are întrebări destul de simple, potrivit GreatNews. Ea are o pondere de 40% din media finală.

Mai jos, aveți câteva întrebări similare celor pe care le primesc candidații la SRI.

1. Alege forma corectă!

a)    Colegei înseși

b)    Colegei însăși

c)    Colegei înșiși

d)    Colegei însuși

2. Viteza luminii are valoarea de aproximativ...

a) 300.000 km/oră

b) 300.000 km/secundă

c) 300.000 m/secundă

d) 300.000 mile/secundă

3. Cea mai răspândită religie practicată pe Glob este...

a) Hinduismul

b) Budismul

c) Islamul

d) Crestinismul

4. Marcați răspunsul cu sensul corect al cuvântului franchețe!

a) Antonim cu adevăr

b) Antonim cu ipocrizie

c) Sinonim cu sinceritate

d) Sinonim cu perfidie

5. Magna Charta Libertatum (1215) consfințea în scris privilegiile nobililor, ale orășenilor și ale bisericii din:

a) Franța

b) Spania

c) Imperiul romano-german

d) Anglia

6. România a devenit membră a NATO în anul:

a) 2004

b) 1996

c) 2007

d) 1990

7. Suma numerelor naturale de la 1 la 100 este...

a) 5069

b) 5050

c) 5070

d) 5100

8. Volumul unui gaz este dependent de...

a) Presiune și forma recipientului în care se află

b) Forma recipientului în care se află

c) Constanta gravitațională

d) Presiune și temperatură

9. Unitatea de măsură a forței în Sistemul Internațional este...

a) Joule

b) Newtonul

c) Amperul

d) Radianul

10. Personajul Tănase Scatiu din romanul omonim definește tipologia:

a) Boierului de viță veche

b) Parvenitului social

c) Politicianului român

d) Intelectualului de condiție modestă

 

Răspunsuri: 1 - a); 2 - b); 3 - d); 4 - c); 5 - d); 6 - a); 7 - b); 8 - d); 9 - b); 10 - b).


Cuvinte cheie: ofiteri sri, test, cultura generala, interviu de selectie, evaluarea psihologica, pondere 40% medie
COMENTEAZA
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC AVOCATURA COM SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. © Copyright SC Avocatura COM SRL și SC ADVO VALUE SRL | 2003-2019
Avocatura Com