Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Pamflet
Românii, sfătuiţi să ia credite în francul grecesc
facebook

Bombă! Guvernul de la Atena introduce o monedă paralelă, francul grecesc. Isărescu: "Sfătuiesc românii să ia credite în noua monedă. E extrem de sigură"

La doar două zile după ce grecii au respins prin referendum măsurile dure de austeritate impuse de creditorii internaţionali, şi la o zi după demisia ministrului de finanţe elen Yanis Varoufakis, Guvernul de la Atena a şocat pieţele internaţionale anunţând că va introduce o nouă monedă, care va circula în paralel cu euro. Nu este însă vorba despre drahmă, ci despre francul grecesc (GHF)!

Alexis Tsipras şochează din nou. După ce s-a retras de la masa negocierilor cu troika creditorilor şi a organizat un referendum popular, apoi şi-a dat afară ministrul de finanţe pentru că a sugerat posibilitatea introducerii unei monede paralele, acum prim-ministrul elen implementează chiar planul "defunctului" Varoufakis.

Guvernul de la Atena a anunţat că, în săptămânile viitoare, va introduce o monedă care va circula în paralel cu euro, rolul ei fiind să stabilizeze situaţia până la o ieşire "ordonată" din zona euro. Nu este însă vorba despre drahmă, aşa cum se spunea, ci despre o nouă monedă denumită "francul grecesc".

Primii care s-au grăbit să salute introducerea GHF-ului au fost reprezentanţii Băncii Naţionale a României. Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, a declarat în exclusivitate pentru Avocatura.com: "Toată lumea ne sare în cap pentru povestea cu francii elveţieni. Iată că am avut dreptate şi francul e o poveste de succes, dovadă că acum va fi implementat şi în Grecia. Un pont pentru români: să ia credite cu încredere în noua monedă. E cât se poate de sigură".

Întrebat dacă nu este vorba despre o nouă monedă "exotică", iar consumatorii nu riscă o repetare a scenariului creditelor în CHF, Isărescu a picat testul de stres: "Dacă Dumnezeu v-ar apărea în vis într-o noapte şi v-ar zice să vă jucaţi casa la păcănele, n-aţi face-o? Acum, Dumnezeu vă spune: GHF-ul nu prezintă nici un fel de risc valutar".

Chestionat şi el pe marginea introducerii noii monede, avocatul Gheorghe Piperea a comentat: "Putem să ne facem bagajele şi să plecăm acasă. Diavolul bancar a găsit o nouă modalitate să ne fure sufletele".

Vom reveni cu amănunte.


Cuvinte cheie: grecia, referendum, masuri de austeritate, creditori, alexis tsipras, yanis varoufakis, ministru de finante, moneda paralela, francul grecesc, franci elvetieni, credite in chf, mugur isarescu, risc valutar, avocat Gheorghe Piperea
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020