Avocatura Com
Exclusiv
Avocat dr. Gheorghe Florea, Preşedintele UNBR, laudativ la adresa Avocatura.com
facebook

VIDEOINTERVIU Gheorghe Florea, Preşedintele reales al UNBR: "Rostul Avocatului este să intre în Cetate, să comunice public şi să nu uite că are obligaţii şi faţă de alţii, dar mai ales faţă de societate"

Cu prilejul recentului Congres al Avocaţilor 2015, la care a fost reales, Preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România, avocat dr. Gheorghe Florea, a acordat un videointerviu exclusiv Avocatura.com, în care a vorbit despre încrederea sa în noua generaţie, despre rostul avocatului, dar a şi rezervat cuvinte de laudă pentru demersul nostru publicistic, pe care îl consideră singular în presa de nişă.

Avocatura.com: Cum aţi trăit Congresul Avocaţilor 2015?

Gheorghe Florea: Este un Congres care include, în mod natural, o consultare a întregii profesii, cu privire la ceea ce este de făcut.

Cred că mesajul Congresului ar trebui să concorde cu tematica pe care o abordaţi cu destul de multă aplecare, respectiv întoarcerea avocatului la Etica profesională.

Dacă reuşim să transmitem şi mesajul că este nevoie ca avocaţii să facă o comunicare publică de tipul celei care este prevăzută în Raport, care a fost dat publicităţii la timp, înseamnă că vom da semnalul că avocatura se deschide din punct de vedere al politicilor profesionale spre ceea ce este rostul avocatului - să intre în Cetate, să comunice public şi, din punct de vedere al intereselor sale, să nu uite, ori de câte ori se preocupă de viaţa sa profesională, că are obligaţii şi faţă de alţii, dar mai ales faţă de societate.

Vă mulţumesc mult pentru faptul că mi-aţi luat interviu, vă doresc succes, şi vă doresc să aveţi acelaşi spirit de inovare în publicistica privind profesia de avocat, de care aţi dat dovadă, şi pentru care aţi primit felicitări de la numeroşi confraţi.

Avocatura.com: Consideraţi că, în următorii ani, prin măsurile care se impun, societatea românească va redescoperi Avocatul, sub toate formele sale?

Florea: Sunt absolut convins că noua generaţie de avocaţi, în special, este cea care va reuşi să rostuiască în aşa fel încât, pornind de la preceptele de convingere intimă, să realizeze în fapt o altă imagine a avocaturii privind inserţia ei socială.

Avocatura.com: Site-urile de specialitate, inclusiv cel pe care îl reprezint, cum vă pot ajuta, să facem acest lucru să se întâmple?

Florea: Platforma de comunicare publică, pusă la dispoziţia avocaţilor interesaţi, informaţiile, dialogul interactiv pe care îl regăsesc în site-urile de informaţie juridică majoritatea avocaţilor nu fac altceva decât să întreţină dialogul. Acolo unde există comunicare şi dialog, făcute cu bună-credinţă, şi acolo unde nu se trece pragul principiilor fundamentale privind profesia de avocat, lucrurile merg spre bine.

Avocatura.com: O ultimă întrebare, domnule Preşedinte. Cum apreciaţi demersul nostru jurnalistic, despre care aţi vorbit, şi ce v-aţi dori să vedeţi mai mult pe Avocatura.com?

Florea: Demersul publicistic este demn de apreciat, mai ales că, în sfârşit, mulţi avocaţi au înţeles că este vorba de ceva nou, altceva decât celelalte site-uri. Îmbinarea unei destinderi intelectuale reale, în care avocatul este regăsit inclusiv cu privire la preocupările sale din alte domenii, face ca, în realitate, acest site să aibă particularitate. 

În primul rând, să fie în fapt un apărător ferm al valorilor etice ale profesiei de avocat, şi în al doilea rând să reunească oameni de spirit, să se implice în proiecte umanitare, să facă tot ceea ce este bine pentru ca profesia să fie mai bine informată, şi să coaguleze în legătură cu ceea ce este rostul avocatului pe Pământ.

Vă felicit, şi vă doresc succes.


Cuvinte cheie: videointerviu, congresul avocatilor 2015, presedinte, uniunea nationala a barourilor din romania, consultare, profesia de avocat, perspective, etica profesionala, comunicare publica, societate, imaginea avocaturii, presa quality, avocaturacom, avocat Dr. Florea D. Gheorghe
COMENTEAZA
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC AVOCATURA COM SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. © Copyright SC Avocatura COM SRL și SC ADVO VALUE SRL | 2003-2020
Avocatura Com