Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Editorial
facebook

Ponta și Iohannis, făcuți praf de 20 de tone de mandarine. Și o invitație pentru Florea, Piperea, Bulboacă, Zamfirescu, Țuca, Zbârcea et al.

După cum probabil știți, o televiziune portocalie a găzduit aseară o dezbatere între cei doi candidați rămași în cursa pentru Cotroceni. Însă nu despre televiziuni portocalii vreau să vă vorbesc acum. Ci despre mandarine. Mai exact, 20 de tone.

N-am urmărit penultima confruntare finală, haha, dintre cei doi candidați la funcția supremă în stat. Nu pentru că n-aș fi interesat de viitorul țării - sunt. Dar prefer să îmi ocup timpul și să îmi umplu viața cu lucruri frumoase. Cu lucruri pozitive. Cu lucruri de calitate. Când te lupți toată ziua cu monștri, inclusiv monștri sacri ai avocaturii, simți nevoia să schimbi registrul în "timpul tău cu tine".

Așa se face că în vreme ce Ponta și Iohannis scuipau venin la b1 și prosteau poporul cu tembelizorul, subsemnatul poposea pe un site englezesc cu pițipoance. The Guardian îi zice, și e cunoscut pentru abordarea jurnalistică profund lipsită de imparțialitate și deontologie. 

Acolo mi-a atras atenția o știre intitulată astfel:

Shakhtar’s Darijo Srna buys 20 tonnes of tangerines for children of Ukraine

Avocați, învățați de la un fotbalist!

Darijo Srna e un fotbalist croat care evoluează la echipa lui Mircea Lucescu, Șahtior Donețk. Și mai e și un Om Frumos, fără să-l fi auzit pe Dan Puric. Ce a făcut Srna, a fost să cumpere 20 de tone de mandarine pentru copiii din Ucraina, țară măcinată de tensiuni geopolitice.

Născut la Metkovic, o regiune din sudul Croației celebră pentru mandarinele ei, Srna, care a trecut și el printr-un război de patru ani în țara natală, a declarat: "Am crescut în Croația, și am trăit la rândul meu o perioadă când am avut nevoie de ajutor. Donețk m-a ajutat mult, iar acesta este doar un mic cadou prin care vreau să le dau oamenilor de acolo ceva înapoi."

Dacă ați citit aceste rânduri și nu vi s-a încălzit inima, îmi pare rău să vă spun, dar sunteți o cauză pierdută pentru umanitate.

Srna nu candidează la președinția Ucrainei. E doar un fotbalist și un Om cu mult bun-simț. Vorba unui bun prieten, fostul baschetbalist Ștefan Lecca, "Uite genul de veste care îți face ziua (seara în cazul meu) mai bună. Eu chiar cred că oamenii pot redeveni buni, ne trebuie doar câțiva trend-setteri."

Ștefan, și eu cred la fel. Așa că Gheorghe Florea, Gheorghe Piperea, Călin Zamfirescu, Adrian Bulboacă, Florentin Țuca, Gabi Zbârcea, Magda Volonciu și așa mai departe, vă adresez - public - o invitație.

Hai să cumpărăm și noi măcar o tonă de mandarine și să le-o facem cadou copiilor dintr-o zonă defavorizată a României. Și nu pentru voturile părinților lor! Chiar dacă religia nu mai e obligatorie la școală, umanitatea cred că n-o să fie declarată niciodată neconstituțională de CCR.

Sau, mai știi?

Teodor Burnar

Redactor-șef Avocatura.com

 

Update: Casa de avocatură Cosma & Asociații a anunțat că va contribui și ea la achiziția tonei de mandarine / portocale ce va fi donată copiilor.

Citește și: 

Gheorghe Piperea se alătură inițiativei Avocatura.com destinate copiilor defavorizați: "Contribui la o mie de kile de portocale. Nu îmi plac mandarinele!". Adrian Bulboacă: "Excelentă idee! Nu o tonă, trei!"

Președintele UNBR, Gheorghe Florea, susține campania "Portocale pentru zâmbete" Avocatura.com: "Suntem datori să dăruim și să ajutăm mai ales noi, avocații, la care tradițional apelează cei care sunt singuri, la necaz!"


Cuvinte cheie: alegeri prezidentiale 2014, ponta, iohannis, the guardian, darijo srna, fotbalist, sahtior donetk, mircea lucescu, gest caritabil, copii, zona defavorizata, religie, umanitate, ccr, avocat Dr. Florea D. Gheorghe, avocat Gheorghe Piperea, avocat Calin-Andrei Zamfirescu, avocat Adrian-Catalin Bulboaca, avocat Florentin Tuca
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020