Avocatura Com
Editorial
Justiția românească: mobilă și durere
facebook

A apărut o nouă specie de avocat: avocatul IKEA

După avocații "de aer condiționat", care sug sângele poporului, o nouă specie de avocat și-a făcut apariția în jungla noastră juridică: avocatul "IKEA". Ce înseamnă asta și unde îl găsiți (pont: nu la IKEA), puteți afla doar pe Avocatura.com.

O specie pe cale de dispariție (în țările niscaiv mai civilizate) a apărut (sic!) în jungla noastră juridică. Este vorba despre avocatul "IKEA", așa cum ni l-a descris un membru al frumoasei profesii după care s-a înființat și site-ul omonim. Care este.

Contrar a ceea ce v-ați putea închipui, avocatul "IKEA" nu este nici rigid și nici încremenit în proiect. Doar într-un sistem atât de prăfuit, încât PRONTO n-are nici o șansă. Ce este însă, e împietrit la tratamentul de care are parte din direcția judecătorului și a procurorului.

 Împotriva ignorării, dar mai ales a ignoranței, nu ai ce face. Pentru că dacă la critică reacționezi cu contraargument, iar refuzul e temporar sau efemer, ignorarea este un refuz perpetuu. În aceste condiții, dat fiind că suntem mobilă în ochii judecătorului, singura soluție e să ne lipim pe robă un sticker cu IKEA.

(Avocatul Cuier, Baroul / Raionul "Mobilier pentru sala de judecată")

"În procesul penal, rolul avocatului e marginal. În 99% din cazuri, argumentele noastre nu se regăsesc în motivare. Suntem total desconsiderați de judecător și de procuror când facem apărarea.

Împotriva ignorării, dar mai ales a ignoranței, nu ai ce face. Pentru că dacă la critică reacționezi cu contraargument, iar refuzul e temporar sau efemer, ignorarea este un refuz perpetuu.

În aceste condiții, dat fiind că suntem mobilă în ochii judecătorului, și orice proceduri judiciare am aplica, nu suntem luați în seamă - întrucât cererile, excepțiile, apărările nu ne sunt respinse, ci ignorate - singura soluție e să ne lipim pe robă un sticker cu IKEA.", ne-a declarat azi, pe holurile Tribunalului, un avocat penalist - să-i spunem, domnul Cuier - supărat că e tratat ca o cârpă de partenerii din Justiție.

Citește mâine, exclusiv pe Avocatura.com, ce îi răspunde o tânără procuroare avocatului "IKEA".

Până atunci, justiția românească rămâne mobilă și durere.

Noapte bună, fără strigoi!


Teodor BURNAR

Redactor-șef Avocatura.com


Cuvinte cheie: avocatii de aer conditionat, justitie romania, ikea, sistem, pronto, judecator, procuror, proces penal, avocati, motivare, aparare, ignorare, mobila, proceduri judiciare, cerere, exceptie
COMENTEAZA
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC AVOCATURA COM SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2019
Avocatura Com