Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Actualitate
Avocatul Poporului consideră că vizitatorii nu sunt în siguranţă la Muzeul din Galaţi
facebook

Femeie muşcată de câini la Grădina Botanică din Galaţi. Avocatul Poporului: "Se încalcă drepturile omului!"

Avocatul Poporului a finalizat ancheta în cazul unei sesizări făcute de o femeie muşcată de câini la Grădina Botanică din Galați. Concluzia e aceea că vizitatorii încă nu sunt în deplină siguranţă şi că "au existat şi există carenţe în respectarea articolului 22 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică". Bineînţeles, ancheta s-a soldat cu câteva recomandări către directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" din Galaţi, în cadrul căruia se află şi Grădina Botanică.

Incidentul a fost semnalat Avocatului Poporului de mama unei femei de 36 de ani, atacată de șase câini în curtea Grădinii Botanice din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" din Galaţi. Ancheta derulată a relevat că muzeul este împrejmuit cu un gard metalic, incidentul petrecându-se, culmea, în apropierea "Orăşelului Copilului". Şi, deşi în zonă erau amplasate două camere video, niciuna nu a înregistrat atacul. Concluzia celor responsabili, "firească" în aceste condiţii, a fost că "nu există dovezi că incidentul s-a produs pe teritoriul Grădinii Botanice, în locul indicat de fiica petentei".

Aşa că, aviz celor atacaţi de câini! Momentul trebuie înregistrat ca dovadă, nu sunt suficiente vorbele!

"Pe parcursul discuţiilor s-a recunoscut şi faptul că cele două camere nu acoperă în întregime suprafaţa vizată, existând porţiuni nesupravegheate video. De asemenea, s-a adus la cunoştinţă faptul că existenţa câinilor fără stăpân pe teritoriul Grădinii Botanice este o realitate anterioară incidentului", se arată în raportul AvP. Astfel, se pare că reprezentanţii muzeului au solicitat sprijin autorităţilor, ba chiar au apelat în trecut şi la Serviciul Public Ecosal Galaţi. Fatalitate însă! La momentul solicitării, serviciul public fusese suspendat pentru trei luni, în urma unui control al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi.

Soluţia acelui moment a fost dublarea gardului în unele zone şi abia ulterior incidentului a fost posibilă capturarea a "șase câini agresivi - apreciaţi ca fiind cei care ar fi putut să o atace pe fiica petentei". Restul câinilor comunitari, fie ei agresivi sau nu, aveau alibi, aş adăuga eu. "Având în vedere ancheta efectuată, considerăm că au existat şi există carenţe în respectarea art 22 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, siguranţa copiilor şi adulţilor pe teritoriul Grădinii botanice nefiind încă pe deplin stabil", scrie în recomandarea AvP.

Chiar şi aşa, reprezentanţii muzeului au precizat că incidentul a fost unul izolat şi că potenţialii viitori vizitatori sunt în siguraţă. Când a tras linie, Avocatul Poporului a recomandat însă directorului Muzeului să acţioneze "cu celeritate în situaţia existenţei câinilor fără stăpân, care pun în pericol siguranţa vizitatorilor", să împrejmuiască temeinic spaţiul şi să suplimenteze numărul de camere video.


Cuvinte cheie: atac caini, caini agresivi, recomandare avocatul poporului, art 22 constitutia romaniei, gradina botanica galati, complexul muzeal de Stiintele naturii rasvan angheluta, directia sanitar veterinara si pentru siguranta alimentelor galati, serviciul public ecosal
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020