×
Contacteaz-ne pentru suport
0743.087.930
Contract de MANDAT fără reprezentare

             Contractul de mandat fără reprezentare este contractul în temeiul căruia o parte, numită mandatar, încheie acte juridice în nume propriu, dar pe seama celeilalte părți, numită mandant, și își asumă față de terți obligațiile care rezultă din aceste acte, chiar dacă terții aveau cunoștință despre mandat. Așadar, acest tip special de contract poate interveni atunci când mandatarul, acționând în interesul mandantului său, încheie actul juridic pentru care a fost împuternicit cu terțul, în numele său, ca și când ar face-o în interesul său, și nu al mandantului. Acest tip de contract mai este denumit și  ”Împrumut de nume”.

             În raporturile dintre mandant – mandatar, efectele contractului fără reprezentare vor fi aceleași ca și în cazul celui cu reprezentare, mandatarul va fi ținut de obligația de a îndeplini mandatul și de a da socoteală, iar mandantul de obligația de a plăti sumele necesare executării mandatului, despăgubirile pentru prejudiciile cauzate de executarea acestuia și remunerația, dacă mandatul este cu titlu oneros.

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020