×
Contacteaz-ne pentru suport
0743.087.930
Contract de MANDAT cu reprezentare

               Mandatul este, în principiu, un contract consensual care ia naștere prin simplu acord de voință al părților, nefiind supus de lege vreunei forme speciale.  Chiar dacă, în principiul său, mandatul este consensual, el este uneori solemn. El devine un contract a cărui finalitate este subordonată îndeplinirii unor anumite forme, uneori simple, alteori autentice.

               Când actul juridic la care participă mandatarul în numele mandantului trebuie să fie încheiat în formă solemnă (de regulă, autentică), atunci procura trebuie să fie și ea dată în aceeași formă, deoarece procura formează un tot indivizibil cu actul în vederea căruia a fost dat. Mandatul dat pentru încheierea unui act juridic supus, potrivit legii, unei anumite forme trebuie să respecte acea formă, sub sancțiunea aplicabilă actului însuși. Prevederea nu se aplică atunci când forma este necesară doar pentru opozabilitatea actului față de terți. 

              Mandatul este cu reprezentare atunci când mandatarul îl reprezintă pe mandant și încheie Contractul în numele și pe seama mandantului deși semnează mandatarul.

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020