×
Contacteaz-ne pentru suport
0743.087.930
Cerere Reconvențională

                   Cererea reconvențională în cadrul procesului de divorț reprezintă documentul juridic prin care soțul pârât investește instanța de judecată și solicită acestei să desfacă căsătoria prin divorț dar din vina soțului reclamant. Prin Cerera reconvențională soțul pârât afirmă că nu el se face vinovat de desfacerea căsătoriei și că vinovat de desfacerea căsătoriei este soțul reclamant.

                  Tot prin Cererea reconvențională este investită instanța și cu pretențiile pe care le are soțul pârât față de soțul reclamant cu privire la încredințarea minorilor (daca au rezultat copii minori din căsătorie), programul de vizitare al acestora, drepturi locative, numele după divorț, etc.

                  Din perspectivă procedurală, Cererea reconvențională are valoarea unei Cereri de chemare în judecată. Din acest motiv, soțul pârât capătă calitatea de pârât - reclamant și soțul reclamant capătă calitatea de reclamant - pârât.

                  Cuprinsul Cererii reconvenționale trebuie să satisfacă toate exigențele legale și este necesar să fie indicate totodată și probele pe care pârâtul - reclamant ințelege să le propună.

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020