×
Contacteaz-ne pentru suport
0743.087.930
Cerere de chemare în judecată (Acțiune)

          Atunci când soții nu se înțeleg să desfacă căsătoria prin divorț consensual, se poate apela la instanța de judecată care, în baza susținerilor părților și a probelor administrate, poate desface căsătoria din vina unuia dintre soți sau din vina ambilor soți.

         Cererea de chemare în judecată este formulată de unul dintre soți - reclamant, celălalt soț dobândind calitatea de pârât. Soțul reclamant investește instanța cu soluționarea procesului și este necesar să indice motivele pentru care consideră că relația de casătorie nu mai poate continua. Totodată, soțul reclamant indică care sunt motivele  pentru care soțul pârât se face vinovat de alterarea iremediabilă a relațiilor de casatorie. 

        Cererea de chemare în judecată este necesar să fie redactată astfel încât să cuprindă toate elementele cerute de lege și să fie temeinic motivată sub aspectul motivelor de divorț și al culpei soțului vinovat de desfacerea casătoriei. În cuprinsul Cererii de chemare în judecată este necesar să fie indicate și probele de care reclamantul / reclamanta înțelege să se folosească în proces.

        Cu o cerere de chemare în judecată bine redactată reclamantul se poate prezenta și singur în proces.

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020