×
Contacteaz-ne pentru suport
0743.087.930
Contract de vânzare cumpărare COTE INDIVIZE

           Dreptul de proprietate asupra unui bun poate fi deținut și în indiviziune. Proprietatea în indiviziune se caracterizează prin aceea că Dreptul  de proprietate asupra unui bun aparține mai multor persoane și fiecare din acestea are o anumită cotă din dreptul de proprietate. De exemplu: O persoană deține 2/3 din dreptul de proprietate asupra unui apartament și o altă persoană deține 1/3 din același apartament. Prin contractul de vânzare – cumpărare Cote Indivize fiecare dintre proprietarii coindivizari poate să-și vândă cota sa din dreptul de proprietate fără acordul celuilalt coindivizar.

Elementele esențiale ale acestui tip de Contract sunt :

  1. Justificarea dreptului de proprietate asupra Cotei Indivize deținute de către Vânzător.
  2. Identificarea bunului asupra căruia vânzătorul deține o cotă de proprietate indiviză ce se vinde. Bunul este necesar să fie identificat prin suprafață construită, suprafață utilă, suprafață spații comune, amplasare (localitate, adresă), identificare cadastrală, dacă este Apartament sau suprafață, amplasare (localitate, adresă), identificare cadastrală dacă este Teren.
  3. Părțile. Contractul de semnează de vânzător (persoana sau persoanele ce dețin dreptul de proprietate asupra terenului) și de către cumpărător (persoana sau persoanele ce dobândesc dreptul de proprietate asupra terenului). Părțile pot fi reprezentate prin Procură autentică.
  4. Prețul. Prețul este necesar să fie determinat sau determinabil. Mai este necesar ca acest preț să fie serios și sincer.
  5. Clauze specifice celor convenite de către Părți ca urmare a negocierilor purtate.
  6. Forma. Contractul se încheie în formă  autentică.

 

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020