×
Contacteaz-ne pentru suport
0743.087.930
Contract de vânzare cumpărare DREPTURI SUCCESORALE

Drepturile succesorale pot face obiectul unor tranzacții civile. 

Contractul prin care se instrăinează drepturile pe care o persoană le are ca urmare a acceptării unei succesiuni, contra unui preț, poartă denumirea de Contract de vânzare - cumpărare drepturi succesorale.

Elementele esențiale ale acestui tip de Contreact sunt:

Părțile - Vânzător sau Vânzători sunt persoanele ce au dreptul de a mosteni un bun, o cotă parte dintr-un bun sau o universalitate de bunuri sau o cotă parte dintr-o universalitate de bunuri. 

           - Vânzătorul trebuie să-și justifice calitatea de moștenitor.

Obiectul Contractului - Este reprezentat de dreptul succesoral individualizat și acesta poate fi concretizat într-o cota parte dintr-un bun sau într-o cotă parte dintr-o universalitate de bunuri, dacă Vânzătorul nu este unic moștenitor.

Prețul - Prețul trebuie să fie determinat sau determinabil. Prețul trebuie să mai fie și serios, să aibă o valoare cat mai apropiată de valoarea de piață a cotei succesorale transmise prin vânzare.

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020