Avocatura Com
×
GHIDUL CLIENTULUI DE CONSULTANȚĂ JURIDICĂ
Stimate utilizator, în primul rând, dorim să îți mulțumim pentru interesul acordat platformei Avocatura.com și îți urăm bun venit în cadrul comunității noastre de clienți informați!
Beneficiile utilizării Platformei Avocatura.com
Mai departe, îți prezentăm care sunt principalele tale beneficii în urma utilizării platformei Avocatura.com:
Platforma îți oferă acces la informații detaliate despre avocați, despre profilurile și specializările acestora, precum și despre evenimentele importante din viețile lor profesionale.
Poți alege informat avocatul care ți se potrivește și poți vedea ratingul și review-urile pe care alți clienți i le-au acordat.
Convorbirea cu avocatul poate avea loc din confortul propriului birou sau propriei locuințe, fără a mai fi necesar să te deplasezi la biroul acestuia și să pierzi timp prețios pe drum.
În calitatea ta de utilizator al Avocatura.com, doar pentru că ți-ai făcut cont la noi, platforma noastră te poate ajuta să primești în mod gratuit alerte pe email despre dosarele tale din instanță.
Confidențialitatea consultațiilor video este asigurată de Avocatura.com, convorbirea fiind complet securizată.
Ai acces (tot gratuit) la o bază de date de practică judiciară, în care găsești procese și hotărâri ale instanțelor în cazuri similare cu al tău.
Poți utiliza fără niciun cost calculatorul nostru de dobândă legală.
Cum alegi avocatul potrivit pentru tine?

Poți căuta avocați la noi pe platformă, în funcție de problema pe care o ai și de specializările acestora. Vei vedea pe lista de mijloc avocații care au profil profesional la noi și care pot acorda consultații video.

După ce ai obținut informațiile care te interesează și ai ales avocatul cu care vrei să stai de vorbă, precum și durata consultației video cu acesta, care poate fi de 30, 60 sau 90 de minute (cu tarifele aferente), poți solicita o programare. Mai exact, ai în partea din dreapta un buton de comandă.

Deschidem o paranteză pentru a face o precizare: Nu toți avocații din România s-au înscris în programul prin care acordă consultanță juridică video prin intermediul platformei noastre, dar îți garantăm că cei înscriși îți pot răspunde la toate întrebările tale și te pot ajuta să îți rezolvi problemele juridice.

După ce ai apăsat pe butonul de comandă și ai ales intervalul de timp, poți solicita o programare la avocatul ales, selectând ziua, luna, anul, ora și minutul. Platforma va trimite către avocat o alertă. Acesta poate accepta data și ora propuse de tine ori dacă este ocupat în respectivul interval, îți poate propune o altă zi și oră.

 
Cum și când faci plata?

După ce cădeți de acord asupra zilei și orei, trebuie să faci două plăți prin card bancar, pentru a te asigura că vei avea acces la consultanța video dorită. Faci o plată către avocat, care constă în achitarea tarifului acestuia pentru durata consultației și o altă plată către Avocatura.com, care constă în achitarea unui comision de intermediere de 10 lei, indiferent de valoarea consultației.

Trebuie să faci cele două plăți cel mai târziu cu minimum două ore înainte de începerea efectivă a consultației. În caz contrar, avocatul poate considera că nu mai ești interesat de întâlnirea online cu el și își poate face un alt program. Imediat după achitarea banilor, vei primi pe email două facturi cu datele tale – una de la avocat și una de la Avocatura.com -, documente care îți garantează că respectiva consultație a fost plătită și va avea loc.

În cazul în care, din varii motive, avocatul nu va putea vorbi cu tine în data și ora alese, el te va anunța cu 24 de ore înainte și veți stabili împreună o nouă programare. Dacă te anunță cu mai puțin timp înainte decât cele 24 ore standard, poți solicita returnarea banilor, iar avocatul va plăti o penalizare usturătoare către Avocatura.com.

 
Cum are loc consultanța video?

Până la data stabilită, te asiguri că nu ai dezactivate în browser alertele de pop-up și că poți primi pop-up-uri de la Avocatura.com ca să ai acces la instrucțiunile de utilizare a platformei.

De asemenea, înainte de data stabilită, în josul comenzii, citești sfaturile utile pentru a avea o consultație desfășurată în bune condiții. Printre acestea figurează: să ai toate documentele aferente cazului scanate și pregătite pentru a fi transmise avocatului, să ai o agendă și un pix cu ajutorul cărora să îți notezi principalele informații pe care avocatul ți le comunică și așa mai departe. Mai multe astfel de recomandări găsești pe platformă.

Înainte cu puțin timp de ora stabilită, intri în contul tău din Avocatura.com, intri pe comandă făcută și după ce conexiunea video s-a realizat și condițiile tehnice sunt optime pentru desfășurarea fără probleme a consultației, trebuie să bifezi căsuța de începere a taxării. După ce avocatul bifează și el, începe efectiv consultația și veți putea vedea împreună un cronometru cu timpul scurs din consultație.

În timpul consultației, prin secțiunea Live Chat, îi poți trimite avocatului documentele scanate și pregătite în prealabil, folosind butonul din secțiune care seamănă cu o agrafă de birou.

Dacă din varii motive (dificultăți tehnice, necesitatea de a-i trimite avocatului acte suplimentare, necesitatea avocatului de a se informa pe larg despre anumite aspecte apărute în conversație), decideți de comun acord să întrerupeți consultația, minutele rămase din consultația plătită pot fi folosite într-o consultație viitoare.

Fie stabiliți de comun acord o dată și o oră la finalul primei consultații, fie le stabiliți mai târziu, când vei intra din nou în platformă, vei apăsa butonul de consultație online și vei solicita o nouă programare. Această nouă consultație trebuie să aibă loc într-o perioadă de maximum 30 de zile de la data la care a avut loc prima.

 
Recapitularea pașilor necesari pentru o consultație video de succes
1
Cauți prin platforma Avocatura.com un avocat care oferă consultații video, în funcție de specializarea reclamată de cazul tău și de ratingul și de review-urile primite de acesta de la foștii clienți
2
Alegi avocatul care ți se pare potrivit pentru tine din toți cei disponibili
3
Inițiezi o comandă, alegând durata optimă a conversației dintre variantele 30, 60 sau 90 de minute
4
Stabilești o zi și o oră potrivite pentru a avea loc consultația
5
Faci plata prin card cu minimum două ore înainte de ora la care este programată consultația
6
Primești pe email facturile pentru onorariu și pentru comision
7
Te pregătești pentru a avea o consultație desfășurată în bune condiții, citind sfaturile noastre din josul comenzii
8
Te asiguri că nu ai dezactivate în browser alertele de pop-up și că poți primi pop-up-uri de la Avocatura.com cu instrucțiunile de utilizare a platformei
9
Apeși pe butonul de pornire a cronometrului când ești gata să începi efectiv consultația video cu avocatul
10
Îi trimiți avocatului prin Live Chat documentele necesare pentru o bună informare (după ce le-ai scanat în prealabil)
11
Dacă împreună cu avocatul decideți întreruperea consultației, o reprogramați la o altă dată și nu îți pierzi minutele rămase
Ce se întâmplă după finalizarea consultației?

Vei primi un email de la noi pentru a-i acorda avocatului un review și un rating, pe baza cărora și alți clienți l-ar putea sau nu alege pentru consultații viitoare. Simțim nevoia să îți spunem în acest context că dacă avocatul nu îți dă vești prea bune despre cazul tău, acest lucru nu ar trebui să îi influențeze ratingul și review-ul.

Cum te ajută Avocatura.com dacă ai mai multe dosare?

În secțiunea din contul tău, numită Dosarele mele, îți poți seta alerte pe email pentru a primi notificări pe email în momentul în care instanțele iau decizii în procesele tale. Acest lucru este complet gratuit și este valabil și dacă ai un singur dosar.

De asemenea, tot gratuit este și accesul tău în secțiunea de Practică Judiciară, unde poți căuta procese similare cu al tău și poți vedea hotărârile care s-au luat în acestea și cum s-au fundamentat ele.

Mai departe, în situația în care ai de plătit dobândă legală, îți punem la dispoziție fără niciun cost un calculator de dobândă legală.

Pe scurt, Avocatura.com îți oferă:

Informații despre avocați;

Posibilitatea de a alege informat un avocat potrivit pentru cazul tău;

Acces la consultanță video cu avocatul ales;

Posibilitatea de a-i trimite avocatului acte prin secțiunea Live Chat;

Întreruperea consultației video și păstrarea minutelor plătite pentru o altă consultație;

Alerte despre deciziile instanțelor în dosarul sau dosarele tale;

Acces la practică judiciară și la hotărâri ale instanțelor în cazuri similare;

Folosirea unui calculator de dobândă legală.

Îți mulțumim pentru răbdarea de a citi toate informațiile de mai sus și suntem siguri că în acest moment ai aflat exact ce poate face Avocatura.com pentru tine!

Citește mai multe despre avocații care oferă consultații video prin Avocatura.com și programează chiar acum o consultație.

Cu deosebită stimă,
Echipa Avocatura.com

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2016 ©   Copyright SC ADVO VALUE SRL 2017-2019