Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Documente utile » Dreptul muncii

Model contestatie decizie de concediere cu aplicabilitate generala

 

Tribunalul …..............(tribunalul in a carei circumscripție reclamantul isi are domiciliul, resedinta sau, dupa caz, sediul)

DOMNULE PREȘEDINTE,Subsemnatul(a), …........, cu domiciliul in ….................................................................

in contradictoriu cu S.C …..................., cu sediul in..........................................., inregistrata la Registrul Comertului sub nr......................., avand CUI …......................, formulam prezenta 

CONTESTATIE


impotriva Deciziei nr. …............ din ….............. prin care intimata a dispus incetarea contractului individual de munca nr. …................., in baza art. ….......... din Codul Muncii, prin care solicit (va trebui sa indicați capetele de cerere raportate la situația dvs. si asupra a ce anume doriți ca instanța sa se pronunțe, capetele de cerere prezentate mai jos fiind opționale):
- anularea deciziei de concediere nr.......................;
- reintegrarea in functia detinuta anterior concedierii, conform art. 78 alin. 2 Codul Muncii;
- obligarea la plata unei despagubiri egala cu drepturile salariale majorate si a tuturor drepturilor salariale, indexate si actualizate, ce mi se cuvin pana la reintegrarea efectiva detinuta anterior concedierii,

- obligarea la plata daunelor morale/profesionale provocate conform art. 269 si urm. Codul Muncii, apreciate la valoarea de …...….
- obligarea la plata cheltuielilor de judecata;


pentru urmatoarele

MOTIVE


In fapt, la data de …....... am incheiat cu intimata contractul individual de munca nr..........In urma acestui contract, mi-am respectat toate obligațiile fața de angajator, atat in ce priveste clauzele contractuale, cat si in ce priveste clauzele Regulamentului de ordine interioara. La data de …....., intimata a emis decizia de concediere nr........, prin care s-a dispus concedierea mea in baza art....... din Codul Muncii, concediere pe care o apreciez ca abuziva, neintemeiata, nelegala si nejustificata.
Prin prezenta va solicit admiterea acțiunii mele intrucat ........................(va trebui sa prezentați situația exacta de la locul de munca si astfel sa combateți motivul concedierii Dvs., urmarind sa prezentați instanței nelegalitatea concedierii. Pe langa situația de fapt, va trebui sa precizați si articolele, reglementarile incalcate de catre angajator in cazurile in care se impune – spre ex. necomunicarea deciziei de concediere in scris si lipsa mențiunilor obligatorii, durata preavizului, decizia a fost emisa fara o cercetare prealabila in cazurile in care este necesara o astfel de cercetare etc.)

Prin urmare, avand in vedere cele precizate, va solicitam admiterea acțiunii astfel cum a fost formulata.
In drept, . 112 Cod procedura civila, art......(articolul sau articolele incalcate de angajator), art. 281 si urm. din Codul Muncii.
Probe: inscrisuri, martori si interogatoriul intimatei (probele se vor solicita in funcție de posibilitatea de dovedire a faptelor si de capetele de cerere formulate; puteți solicita si orice alta proba necesara cauzei dvs. si raportata din nou la capetele de cerere ale acesteia. De asemenea, trebuie sa aveți in vedere ca sarcina probei in conflictele de munca revine angajatorului, acesta fiind obligat sa depuna dovezile in apararea sa pana la prima zi de infațisare.)
Anexez la prezenta actiune, pe care o depun in dublu exemplar:
- decizia de concediere nr...................
- contractul individual de munca nr .................. din data............
alte inscrisuri pe care sa le folosiți in vederea dovedirii capetelor de cerere

Cerere scutita de taxa de timbru si de timbru judiciar conform art. 285 din Codul Muncii.
Data................ 

________________________ 
(Numele si semnatura dvs.)

DOMNULUI PREȘEDINTE AL .......................(instanța la care urmeaza sa va judecați)

Discutii similare pe forum

Contestatie decizie de concediere - scris de carismatica - 2 raspunsuri
Am nevoie de ajutorul vostru! Ce parere aveti? Pentru a verifica existenta si numarul posturilor vacante din Statul de functii, Instanta poate tine cont si de un alt document care provine de la unitate, document in care din gresala se mentioneaza un numar mai mare de posturi decit cel din Statul de functii? Cu toate ca am sustinut ca acel document nu are relevanta si ca din eroare s-a trecut un numar mai mare de posturi, avocata reclamantei incearca sa dovedeasca ca au fost "dosite" posturi va...
Contestatie decizie concediere - scris de sarita - 2 raspunsuri
Buna seara, sotul meu tocmai a primit o decizie deconcediere mai precis i se desfiinteaza postul. Decizia din punct de vedere legal este corect intocmita numai ca este abuziva, deoarece el lucra intr-o multinationala in care angajatii aveau cartile de munca pe vreo 3 firme. poate contesta aceasta decizie daca el nu are fisa postului pe firma la care era angajat si mai lucra si pentru alta firma dar cu care nu avea CIM sau contract? multumesc pentru raspuns.
Contestatie decizie de concediere - scris de andreit2002us - 1 raspunsuri
Buna dimineata, Sunt in conflict de munca de aproape 5 cu firma (cu capital integral de stat) unde am lucrat.Functia pe care o aveam a fost de inginer IT in cadrul unui birou tehnic.Concedierea -abuziva dupa parerea mea- s-a facut in urma unei concedieri colective in aprilie 2010 temeiul invocat de angajator fiind unul din CCM(Contractul Colectiv de Munca):"Unitatea isi reduce personalul ca urmare a reorganizarii" din cauza trendului descrescator al cerintei de energie electrica si termica.Angaj...
RESPINGERE CONTESTATIE DE DECIZIE DE CONCEDIERE CU HOTARARE - scris de - 1 raspunsuri
DECIZIE DE CONCEDIERE DIN ANUL 2014 CU SOLUTIA LA MOMENTUL DE FATA DE HOTARARE DEFINITIVA DE RESPINGERE A CONTESTATIEI LA DECIZIE. FARA COMUNICARE A HOTARARII, DIN DATA DE 23 SEPTEMBRIE 2016 SI PANA AZI, 6 IANUARIE 2017 NU S-A TRIMIS COMUNICAREA HOTARARII. ULTIMA ACTIUNE IN INSTANTA LA CURTEA DE APEL A FOST DATA DE 23 SEPTEMBRIE 2016, LA CURTEA DE APEL BUCURESTI. VREAU SA STIU CARE ESTE MOTIVUL NECOMUNICARII DECI NU AM PRIMIT COMUNICAREA DESI STIU CA AR FI TREBUIT SA MI FIE TRI...
Aplicabilitate Decizie XV/2005 dupa modificare C.proc.pen - scris de sxamo39_p - 2 raspunsuri
Imi puteti spune daca Decizia nr. XV din 21 Noiembrie 2005 continua sa fie aplicata si obligatorie pentru instante si dupa modificarea Codului de proc.penala prin Legea 356/2006 potrivit carora la articolul 245, după litera c) a alineatului 1 se introduce litera c1), cu următorul cuprins: „c1) sesizării instanţei civile competente cu privire la desfiinţarea totală sau parţială a unui înscris.” :?: :?:


Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020