Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Inventie speciala

Denumire data unei inventii care prezinta importanta deosebita pentru economia nationala si pentru societate in general si pentru care legea prevede anumite masuri de protectie, distincte de cele privitoare la alte inventii.

Constituie inventii speciale, indiferent de conditiile in care au fost realizate, inventiile care au ca obiect substante obtinute prin metode nucleare, chimice, produse medicamentoase, metode de diagnosticare si tratament medical, dezinfectante, produse alimentare si condimente, precum si soiuri noi de plante, tulpini de bacterii si ciuperci, noi rase de animale si viermi de matase.

Acest tip de inventie a fost reglementat prin Legea 62/1974 privind inventiile si inovatiile, care ulterior a fost abrogata prin Legea 64/1991 privind brevetele de inventie. In textul legii din 1991 nu mai apare acest tip de inventie sau brevet.
 

Discutii similare pe forum

Brevete de inventie - scris de boby - 3 raspunsuri
:[u]P aduc in atentia practicienilor interesati o problema importanta[/u]O firma are brevete de inventie asupra unor produse .De asemenea exista firme straine care au brevete de inventie in tarile lor de origine asupra acelorasi produse. Ambele firme comercializeaza produsele pe piata romaneasca . CARE DINTRE ELE ARE DREPTUL DE PREFERINTA IN A COMERCIALIZA PRODUSELER CONFORM LEGII 64/1991?
Brevet de inventie - scris de tantza - 1 raspunsuri
am o actiune in instanta prin care solicit mapn-ului sa imi dea o suma de ani reprezentand drepturi patrimoniale ca urmare a utilizarii de catre acestia a unei inventii . pentru aceasta inventie am obtinut certificat de inventator iar mapn-ului i s-a acordat brevet de inventie . intreabarea mea este cu ce mijloace de proba dovedesc valoarea drepturilor banesti ce mi s-ar cuveni ? inventia mea a fost utilizata pt dotarea aparaturii detinute de armata si a scutit pe aceasta de achizitionarea uno...
Confiscare speciala,art.118 lit.d Cp - scris de fil - 5 raspunsuri
Prin ordonanata de scoatere de sub urmarire penala pentru art.10 lit.b(1)Cpp ,in baza art 118 lit.d Cp s-a dispus confiscarea bunurilor achizitionate cu nerespectarea regimului de circulatie al bunurilor. Pai daca art.18(1)Cp prevede ca" NU constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala...",iar la art.118 lit.d Cp, sunt supuse confiscarii "lucrurile dobandite in mod vadit prin savarsirea infractiunii...", vazand si prev.Constitutiei,art.44alin.(9) s-a dispus corect :?:
Procura speciala - scris de Danana - 3 raspunsuri
Procura speciala pentru renuntarea la judecata data consilierului juridic de catre directorul societatii trebuie sa fie autentificata de catre notar ? Va rog un raspuns pentru o incepatoare! :oops: :floare:
Procura speciala? - scris de luc4s - 4 raspunsuri
Pentru ca un avocat sa depuna plangere in numele clientului sau nu este nevoie de o procura speciala? Ajunge faptul ca ii este aparator? Stiu ca era mentionata undeva treaba asta, dar nu mai stiu unde sa caut. :)

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020