Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Inventie complementara

Inventie care perfectioneaza ori completeaza o inventie pentru care exista un brevet de inventie in vigoare, neputand fi aplicata fara acesta.

Pentru acest tip de inventie se acorda brevet de inventie complementar.

Acest tip de inventie a fost reglementat prin Legea 62/1974 privind inventiile si inovatiile, care ulterior a fost abrogata prin Legea 64/1991 privind brevetele de inventie. In textul legii din 1991 nu mai apare acest tip de inventie sau brevet.

Discutii similare pe forum

Sanctiune complementara - scris de vlad_99 - 1 raspunsuri
Buna ziua, problema este urmatoarea: am fost sanctionat cu amenda ca sanctiune principala si suspendare permis pe 30 zile ca sanctiune complementara. Am contestat procesul-verbal, iar judecatorul a decis sa-mi inlocuiasca sanctiunea amenzii cu sanctiunea avertismentului. As vrea sa stiu insa cum ramane cu sanctiunea complementara.
Brevete de inventie - scris de boby - 3 raspunsuri
:[u]P aduc in atentia practicienilor interesati o problema importanta[/u]O firma are brevete de inventie asupra unor produse .De asemenea exista firme straine care au brevete de inventie in tarile lor de origine asupra acelorasi produse. Ambele firme comercializeaza produsele pe piata romaneasca . CARE DINTRE ELE ARE DREPTUL DE PREFERINTA IN A COMERCIALIZA PRODUSELER CONFORM LEGII 64/1991?
Brevet de inventie - scris de tantza - 1 raspunsuri
am o actiune in instanta prin care solicit mapn-ului sa imi dea o suma de ani reprezentand drepturi patrimoniale ca urmare a utilizarii de catre acestia a unei inventii . pentru aceasta inventie am obtinut certificat de inventator iar mapn-ului i s-a acordat brevet de inventie . intreabarea mea este cu ce mijloace de proba dovedesc valoarea drepturilor banesti ce mi s-ar cuveni ? inventia mea a fost utilizata pt dotarea aparaturii detinute de armata si a scutit pe aceasta de achizitionarea uno...

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020