Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Intrerupere a cursului prescriptiei extinctive

Acea modificare a cursului acestei prescriptii, care se concretizeaza in stergerea timpului scurs de la inceputul prescriptiei pana la ivirea uneia din imprejurarile prevazute de lege care intrerup aceasta prescriptie si in inceperea unei noi prescriptii.

Discutii similare pe forum

Interuperea prescriptiei extinctive - scris de Cronos - 12 raspunsuri
[b]DILEMA[/b]: tinand cont de prevederile art. 12 din DL 167-1958, privind prescriptia dreptului de actiune al prestatiilor succesive, se poate concluziona ca, fiind vorba de prescriptii diferite, interuperea cursului uneia dintre ele nu duce automat si la interuperea cursului celorlalte? [b]IN CONCRET[/b]: exista un contract de prestari servicii, si in baza acestuia se emit mai multe facturi, succesive, pentru perioade diferite in care au fost prestate sericii aferente respectivului contract, ...
Va rog din suflet ajutati-ma -legea prescriptiei extinctive - scris de kokolyno - 49 raspunsuri
Mama a facut un abonament in 2000 si pentru ca fratele meu nu avea buletim mi l-a pus pe numele meu iar acum sunt buna de plata. M-am interesat si am aflat ca in conformitate cu legea prescriptiei extinctive sunt buna de plata chiar daca datoria este mai veche de 3 ani . Am sunat la cei de la firma de recuperare si am incercat sa vad care sunt posibilitatile de plata, mi-a raspuns o dna. crizata care mi-a replicat ca tre sa dau 1/2 din 25 mil si pe urma rate de cate 5 mil lunar..De unde sa dau ...
Constatarea prescriptiei ? - scris de ursu - 18 raspunsuri
printr-o actiune in constatarea nulitatii absolute s-au anulat doua contracte de v-c a unui imobil. daca decizia obtinuta nu a fost pusa in executare timp de 3 ani se poate cere constatarea prescriptiei executarii silite (art.111 cpc) ?
Intreruperea prescriptiei - scris de octavian - 1 raspunsuri
1. Prescriptia poate fi intrerupta de o Tranzactie incheiata de debitor si creditor cesionar al unei creante bancare? Prin Tranzactie s-a renuntat la litigiu si s-au stabilit alte sume de plata fata de cele pretinse initial de cesionar. Poate fi tranzactia un act de recunoastere a drepturilor? 2. Daca Tranzactia a fost rezolvita de plin drept(art 1553 CC) intrerupe prescrierea?
Intrerupe cursul prescriptiei ? - scris de raduvalenaru - 1 raspunsuri
Am facut o actiune care, dupa ce a judecat-o instanta, am aflat ca nu am depus-o la instanta competenta. Instanta investita cu cererea mea, o respinge, dar in dispozitivul hotararii nu precizeaza care este motivul pentru care o respinge (inadmisibila, neintemeiata,etc). Scrie doar atat: "Respinge cererea formulata de reclamantul x in contradictoruiu cu y. Definitiva. Cu recurs...." In considerentele hotararii, se arata de catre judecator , instanta competenta care putea judeca cererea mea si tem...

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020