Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Intimat

Parte intr-un proces care se afla in situatia unui parat in caz de recurs sau in alta cale de atac. Persoana impotriva careia se declara recursul.

In procesul penal, in calitate de intimat poate sa apara inculpatul sau partea responsabila civilmente.

In materie civila, in cadrul procesului civil si in functie de fazele desfasurarii acestuia, de asemenea, partile poarta denumiri diferite:
- apelant si intimat in apel,
- recurent si intimat in recurs,
- contestatar si intimat in contestatia in anulare,
- revizuient si intimat in revizuire,
- creditor si debitor in faza executarii silite.

Discutii similare pe forum

Intimat ? - scris de Vasilica - 1 raspunsuri
Buna ziua , Va rog sa.mi spuneti ,daca o persoana primeste o citatie avand ca obiect al dosarului "confirmare renuntare urmarire penala (art 318 alin 12) in calitate de" intimat" este obligatoriu sa se prezinte,persoana nefiind in localitatea respectiva. Care sunt consecintele in cazul neprezentarii? Cu stima ,Va multumesc!
Ce inseamna INTIMAT - scris de Teachers - 4 raspunsuri
Buna ziua, stimati colegi! M-ar interesa ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie: am primit de la judecatorie o citatie cu urmatorul text <sunt chemat in calitate de intimat, in proces cu cineva in calitate de petent pentru fond - plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata. Am dreptul la aparare bla bla.> Aceasta este urmarea unei plangeri si intocmirea unui dosar impotriva persoanei ce a facut prezenta plangere, solutionata cu NUP, amend...
Intimat-contravenient - scris de RocsanaJalba - 1 raspunsuri
Buna ziua, sunt mama unui baiat care in urma cu un an a primit o amenda de circulatie, pe care nu a achitat-o, si in prezent este plecat in strainatate. Am primit citatie ca amenda sa se transforme in munca in folosul comunitatii, si la inceputul lui 2012 trebuie sa ma duc la judecatorie in calitate de intimat-contravenient. Am nevoie de un sfat, ce ar trebui sa fac mai departe?
In calitate de intimat - scris de - 2 raspunsuri
Buna ziua , Am primit acasa o citatie in care scrie : T.C. ( eu ) cu ultimul domiciliu in ... este chemat in aceasta instanta , camera ... , in ziua de ... , ora 12.00 , in calitate de [b]intimat[/b], in proces cu CARPATICA ASIG SA in caliate de recurent pentru [b]Recurs[/b] - pretentii. Cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata, aveti obligatia de a depune [b]INTAMPINARE[/b] In caz de neprezentare a partilor , judecata se va face in lipsa , daca se solicita in s...
INTIMAT Art 583 NCPP - scris de Ana - 1 raspunsuri
Socrul meu (in varsta de 86 ani, imobilizat la pat de vreo 8 ani ) a primit o citatie sa se prezinte in instanta peste 3saptamani ( in alt judet fata de domiciliu) in calitate de intimat in dosarul : revocarea sau anularea suspendarii executarii pedepsei (art.583 NCPP) . Citatia are si cateva mentiuni printre care se specifica faptul ca : in cazurile prevazute de art90 si art. 93 alin. 4 din Legea 135/2010 privind codul de procedura penala , apararea este obligatorie ...sau se va desemna un apar...

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020