Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Interpretare a normelor juridice

Operatie logico-rationala care se face dupa anumite reguli si cu anumite metode specifice dreptului, ea constituind un moment necesar al aplicarii lui.

Discutii similare pe forum

Incalcarea normelor de procedura - scris de pier - 3 raspunsuri
revendicare imobil cale civila prima instanta judecatoria nu anuleaza titlul de proprietate admite revendicare,apelul curtea de apel recurs curtea de apel cer stramutarea la orice instanta din tara nu se aproba,primesc solutie nefavorabila,depun contestatie in anulare care se judeca de aceiasi judecatori care au pronuntat recursul,cer abtinerea judecatorilor incopatibili nu se aproba,au fost incalcate normele de procedura civila?
Modificarea normelor de timp - scris de yvar - 1 raspunsuri
Societatea X cu capital majoritar de stat a modificat [ a taiat ] normele de timp pe baza carora sunt platiti muncitorii care lucreaza in acord cu 15-20% fara acordul sau consultul sindicatului. Ma intereseaza legalitatea acestei masuri,eventuale cai de atac impotriva ei si daca explicatia primita [ cresterea productivitatii muncii] are acoperire legala. Multumesc anticipat!
Interpretare lege - scris de cristydrgh - 4 raspunsuri
Lege nr. 495 din 12 noiembrie 2004 privind salarizarea si alte drepturi banesti ale personalului din administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe si de la misiunile diplomatice, oficiile consulare si institutele culturale romanesti din strainatate "Art. 5 &... (2) In sensul prezentei legi, sunt considerati membri de familie aflati in intretinere permanenta la misiune in strainatate sotia/sotul si copiii minori care insotesc, [u][b]pe o perioada continua de minimum 12 luni[/b][/u...
Ajutor interpretare legislatie - scris de monciq - 3 raspunsuri
Nu stiu daca am postat unde trebuie, fapt pentru care imi cer scuze daca am gresit si nici in domeniu nu sunt, as dori un sfat de la un specialist,pt ca am o mare neclaritate si anume :care este diferenta intre OG 19/1994 si legea 114/1996, mai exact m-ar interesa daca pot obtine o casa prin una din aceste doua legi, doar eu mai avand varsta sub 35 ani, sotul meu depasind aceasta varsta.Mentionez ca stiu de nou aparuta legea 12/2007 de subventionare a tinerilor cu cei 10000 eur, dar vin sa intre...
Interpretare Codul Muncii - scris de moncuta - 2 raspunsuri
Buna ziua. Va supun atentiei dumneavoastra urmatorul articol: art.82 alin. 4: ,, Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata." art.84 alin.1 : ,, Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni." Pe mine ma intereseaza in mod special alin. 4 al art. 82. de ce? As vrea sa stiu daca termenul de contracte succesive include prelungirile operate asupra unui contract indivi...

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020