Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Institutie juridica

Totalitatea normelor juridice care reglementeaza o anumita categorie (o grupa unitara) de relatii sociale, generand astfel o categorie aparte de raporturi juridice.

Spre exemplu institutia dreptului de proprietate.

Discutii similare pe forum

Institutie publica - scris de crinaaaaaaa - 3 raspunsuri
O regie autunoma si un institut national de cercetare pot fi incadrate in categoria institutiilor publice?
Sesizare institutie publica... - scris de sebi77 - 14 raspunsuri
Prin ianuarie am facut o sesizare prin email la o Institutie publica (universitate) impotriva unui angajat. Sesizarea era adresata conducerii institutiei publice... Persoana vizata de sesizare a fost informata de o secretara si i s-au pus la dispozitie mailurile mele adresate institutiei... Problema este ca pe baza acestor emailuri persoana respectiva m-a actionat in instanta pentru CALOMNIE si INSULTA.... (persoana respectiva nu neaga ca nu ar fi adevarat ce am afirmat despre ea ci pur si simp...
Institutie financiara nebancara! - scris de bubulina - 3 raspunsuri
Ce ziceti de IFN? Poate o societate comerciala sa aiba in obiectul secundar leasingul operational pt ca eu din art.8 O.U.G.nr.28/2006 inteleg ca ar avea?sau trebuie sa fie obiect unic --leasing financiar.
INSTITUTIE FINANCIARA NEBANCARA - scris de eli - 6 raspunsuri
Exista urmatoarea situatie: - societate pe actiuni care are in obiectul de activitate acordarea de credite ( se aplica OG28/06), -isi schimba obiectul de activitate, deci nu mai acorda credite si prin urmare isi pierde calitatea de institutie financiara nebancara Problema: CE SE INTAMPLA CU CONTRACTELE IN CURS DE EXECUTARE, LE POATE ADMINISTRA IN CONTINUARE? IN CE CALITATE???
Sponsorizare institutie publica - scris de alex - 1 raspunsuri
Va salut, Conform art.4 din Legea sponsorizarii : "[b][i]Poate beneficia de sponsorizare orice persoana juridica de utilitate publica, cu sediul in Romania, care desfasoara sau urmeaza sa desfasoare o activitate cu caracter direct umanitar, filantropic, cultural, artistic,educativ, ştiinţific, religios, sportiv sau care este destinată protecţiei drepturilor omului şi educaţiei civice ori calităţii mediului înconjurător"[/i][/b], fata de reglementarea enuntata va rog sa ma indrumati,...

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020