Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Inscrisuri noi

1. (ca probe noi in apel si recurs) orice inscrisuri avand legatura cu obiectul litigiului si fiind de natura sa lamureasca anumite aspecte ale raporturilor dintre impricinati, dar pe care partea interesata, indiferent din ce motive, nu le-a infatisat primei instante pentru ca aceasta sa le poata lua in considerare cu ocazia solutionarii pricinii.

2. (ca temei al revizuirii) orice inscrisuri doveditoare descoperite dupa darea hotararii, retinute de partea potrivnica sau care nu au putut fi infatisate dintr-o imprejurare mai presus de vointa partilor, pentru a fi luate in considerare de instanta cu ocazia solutionarii pricinii.

Este important ca inscrisurile noi sa aiba importanta deosebita, sau chiar hotaratoare pentru dezlegarea pricinii, astfel incat daca erau cunoscute la momentul potrivit ar fi fost de natura sa conduca la o alta solutie decat aceea data de instanta.

De asemenea, se mai cere ca inscrisurile noi sa fi existat in momentul pronuntarii hotararii, dar sa nu fi fost cunoscute instantei, datorita unei cauze de forta majora care a impiedicat partea interesata sa se prevaleze de ele.

Discutii similare pe forum

Copii inscrisuri - scris de mary2004 - 2 raspunsuri
Exista diferenta intre "copii certificate" si "copii legalizate" de pe inscrisuri? Mai precis in cod se mentioneaza: -o data cu cererea de chemare in judecata se depun copii certificate de pe inscrisurile... -daca s-au depus la grefa instantei copii originale acestea nu se pot retrage fara a depune in schimb copii legalizate ale inscrisurilor respective. Multumesc.
Inscrisuri oficiale? - scris de corect - 12 raspunsuri
Chitantele, facturile si alte formulare cu regim fiscal, care emena de la pers.jur. de drept privat, fac parte din categoria inscrisurilor oficiale, astfel cum sunt definite de art.150, alin.2 din Codul penal? Daca da , de ce? Daca nu, de ce? MULTUMESC!
FALS IN INSCRISURI - scris de tantza - 5 raspunsuri
e vorba de o societate cu 2 asociati care sunt si administratori cu drepturi depline. unul dintre ei e asociat pasiv( in sensul ca nu prea se ocupa de afacerea firmei) si unul activ. cel activ a modificat actul constitutiv fara o hotarare a adunarii generale si a semnat in fals, in locul celui de-al doilea asociat ce am de facut? actiune pe penal sau pot sa cer excluderea ?
Noi inscrisuri in recurs - scris de jurista - 2 raspunsuri
Buna! Am un recurs penal si recurentul a depus la dosar documente care nu au fost depuse pina acum, si care nu au nici o legatura cu obiectul dosarului. In recurs se pot aduce noi probe? Inclusiv o declaratie atestata de avocat a unei persoane. Ce valabilitate are acest act? Multumesc.
Proba cu inscrisuri - scris de bobocel - 3 raspunsuri
mai pot cere instantei retragerea unor inscrisuri de la dosar in situatia in care partea adversa solicita in actiune judecarea in lipsa, iar aceasta nu se prezinta la niciun termen ? acordul partii trebuie sa fie expres dat in fata instantei ? merge daca ar depune un inscris la dosar prin care invedereaza instantei ca este de acord cu retragerea ?

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021